Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTALI PREVELIKI

BBC smanjuje opseg svojih programa

BBC
26.02.2010.
u 14:27

Državna televizija Velike Britanije, koja se financira iz pretplate, smanjit će broj emitiranih programa i prepoloviti svoje internetske stranice te srezati uvoz američkih serija zbog uštede i ostavljanja više prostora komercijalnim televizijama.

Sljedeći mjesec će, kako najavljuje londonski Times, glavni direktor BBC-a Mark Thompson najaviti rezove u BBC-u koji je "postao prevelik" i mora svojoj komercijalnoj konkurenciji ostaviti više prostora za zaradu.

Bit će zatvorene dvije radijske postaje (6 Music i Asian Network), internetske će stanice  prepoloviti sadržaje te za četvrtinu smanjiti proračun (od 112 milijuna funti) i broj zaposlenih. Državna će televizija 25 posto manje novca trošiti na uvozne američke programe, na koje je dosad godišnje trošeno 100 milijuna funti. Štoviše, prema nekim najavama, upravno vijeće (BBC Trust) inzistirat će na još većem smanjenju proračuna za strane serije – 33 posto. Komercijalni ogranak BBC Worldwide koncentrirat će se na aktivnosti u inozemstvu i ugasiti svoje časopise za britansko tržište (Radio Times, Top Gear).

BBC Switch i Blast! bit će ugašeni, što će unosno tinejdžersko tržište prepustiti konkurenciji, ITV-u i Channel Fouru, ali će ostati BBC Three, namijenjen onima između 16 i 35 godina. Od 3,6 milijardi funti od pretplate (pod pretpostavkom da iznos pretplate bude zamrznut 2013., što se očekuje), samo 8 posto (oko 300 milijuna funti) smjet će se trošiti na kupnju prava za sportske prijenose.

Ukupno 600 milijuna funti ušteđenih tim mjerama trebalo bi biti preusmjereno na poboljšanje kvalitete sadržaja.

Komentara 2

ZV
zvon
15:19 26.02.2010.

Nadam se da nece gasit Top Gear show, ako vec misle magazin. Jer je to IMHO jedan od najboljih tv-show-ova koji postoje na planetu.

LO
Londoncanin
17:03 26.02.2010.

Top Gear je bio stvarno nov i zanimljiv koncept emisije gdje se Clarkson &Co. dobro zekaju. Medjutim to je bilo u pocetku. Sad je taj format umoran, fore i zeka su im namjesteni i emisija ide u penziju. Mislim da se gasi ako vec i nije ugasena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije