Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bashar al-Assad:

'Među sirijskim izbjeglicama koje se kreću prema Europi ima terorista'

Syria's President Bashar al-Assad answers questions during an interview with al-Manar's journalist Amro Nassef, in Damascus, Syria, in this handout photograph released by Syria's national news agency SANA on August 25, 2015.  Syrian President Bashar al-As
Foto: Reuters/PIXSELL
30.11.2015.
u 22:29

Češka je televizija rekla da je intervjuirala Assada u Damasku i da će cijeli intervju objaviti sutra

-Među sirijskim izbjeglicama koje se kreću prema Europi ima terorista- rekao je sirijski predsjednik Bashar al-Assad Češkoj televiziji u intervjuu čiji su ulomci objavljeni.

Upitan trebaju li Europljani strahovati od izbjeglica iz Sirije Assad je rekao: -To je mješavina. Većina su dobri Sirijci, oni su domoljubi..Ali dakako ima ubacivanja terorista među njih, to je istina- kazao je Assad.

Češka je televizija rekla da je intervjuirala Assada u Damasku i da će intervju objaviti sutra. Stotine tisuća sirijskih izbjeglica stigli su u Europu ove godine, često bez dokumenata, izazivajući strahovanja u mnogim zemljama da među njima mogu biti islamski militanti.

Napad Islamske države u Parizu 13. studenoga pojačao je zahtjeve u Europskoj uniji da se ljudi koji dolaze bolje kontroliraju.Dvojica od pariških napadača dali su svoje otiske prstiju putujući kroz Grčku u listopadu, rekao je pariški tužitelj. Jedan je identificiran kao Ahmad al-Mohammad iz sirijske putovnice nađene blizu njegova tijela, mada nije jasno je li putovnica autentična ili ukradena. 

Turska je u dogovoru postignutom u nedjelju pristala pomoći smanjiti priljev migranata u Europu u zamjenu za financijsku pomoć, ubrzanje postupka za ukidanje viza i obnovu pristupnih pregovora s EU-om. 

>>Orban: Teroristi su iskoristili masovne migracije

>>Teroristi godinama žive u Europi, nisu izbjeglice

Komentara 10

Avatar d-ano
d-ano
22:50 30.11.2015.

njemacka pokusava svoju sigurnost kupit,,primanjema izbjeglica i terorista koji su sad nasli utociste u EU,,koliko dugo ce jos mirovat i u njemackoj pitam se,,,gp,Merkel stavila se direktno na stranu Erdogana i podrzava ga u n jegovoj politici trgovine sa ISILOM,,iine sa ISILOM,,i podrzavanja ISILA,,vojnim i logisticnimm sredstvima,,,,,stavila se na stranu ISILA,,,sa sobom vuce i ostale clanice EU,,,,Merkel i njena politika,,,,,,je ugrozila ne samo EU vec i cijeli razvijeni svijet,,,,,,,,,,,,,,,,,

Avatar Idler 3
Idler 3
23:15 30.11.2015.

Assade, znamo mi to i bez tebe. Neg reci ti nami jel budeš primil nazad "izbjeglice" nakon kaj završi ovo s ISIL-om il budeš ih zaboravil ?!

MA
maddog
03:38 01.12.2015.

svi znaju ali se prave ludi dok negdje opet ne pukne i napokon ne zatvore granice ali u Grčkoj,da svaki čamac odmah vrate u Tursku,čim to naprave par puta ni drugi neće ni krenuti!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije