Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVO NA SAMOOBRANU

Orban: Teroristi su iskoristili masovne migracije

Viktor Orban
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
16.11.2015.
u 17:09

"Ne kažemo da je svaki migrant terorist, ali nitko ne može reći koliko je terorista već stiglo, koliko ih stiže svaki dan"

Madžarski premijer Viktor Orban ocijenio je danas, nakon napada u Parizu, da su "teroristi iskoristili masovne migracije" prema Europskoj uniji koje traju mjesecima i stao u obranu prava Europljana na "samoobranu".

– Teroristi su smišljeno i organizirano iskoristili masovne migracije umiješavši se u mnoštvo ljudi koji napuštaju svoj dom u potrazi za boljim životom (...) – rekao je  u parlamentu premijer, poznati zagovaratelj oštrih mjera u useljeničkoj politici. Usto je rekao da je "pravo na samoobranu" Europljana "jače od svih drugih" (prava).

– Ne kažemo da je svaki migrant terorist, ali nitko ne može reći koliko je terorista već stiglo, koliko ih stiže svaki dan (...) – dodao je Orban.

Europski partneri kritiziraju Madžarsku zbog toga što je zadnjih mjeseci za migrante zatvorila granicu s Hrvatskom i sa Srbijom tako što je postavila desetke kilometara bodljikave žice.

– Kažu nam da to nije ljudski, a ja pitam: što je ljudskije? Zatvoriti granicu onima koji ilegalno ulaze ili izložiti opasnosti živote Europljana? Pravo na samoobranu je jače od svih drugih (...), jače od bilo koje ideologije i gospodarskog argumenta – istaknuo je premijer.

Madžarska je članica EU i jedna od istočnoeuropskih zemalja koje su odbile plan o raspodjeli 160.000 izbjeglica unutar Unije.

>> NATO ide na Islamsku državu?

>> Hollande u obraćanju kongresu: Francuska je u ratu!

Komentara 39

Avatar niwrad
niwrad
17:41 16.11.2015.

"Kažu nam da to nije ljudski, a ja pitam: što je ljudskije? Zatvoriti granicu onima koji ilegalno ulaze ili izložiti opasnosti živote Europljana?" Ovime je začepio usta lažnim humanistima svih vrsta i oblika. Bravo!

ZI
zimerman
17:19 16.11.2015.

Orban je primjer dobrog Lidera koji nedostaju zapadnoj Evropi

NE
Nepobjedivi
17:18 16.11.2015.

A da mi barem na godinu dana posudimo Orbana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije