Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američka prijetnja

Assad s Rusima prkosi Trumpu

Bashar al-Assad demonstrirao je svoju snagu i moć slikajući se u kokpitu ruskog borbenog zrakoplova Suhoi SU-35
Foto: Reuters/PIXSELL
29.06.2017.
u 07:50

Bijela kuća optužila sirijskog predsjednika da priprema novi kemijski napad – mnogi tu vide izgovor za pokretanje ofenzive na sirijski teritorij

Sirijska vojska stavljena je u punu pripravnost jer ne isključuje mogućnost američkog napada na Siriju nakon što je Bijela kuća objavila da su u Siriji pronašli tvari koje bi se mogle iskoristiti za izradu kemijskog oružja i novi napad nakon čega su sirijskoj vladi uputili oštro upozorenje. U svojem priopćenju SAD upozorava da su uočene aktivnosti jednake onima uoči napada kemijskim oružjem u travnju u kojem je poginulo mnogo ljudi.

Spreman na sve scenarije

Iz ruskog ministarstva obrane optužuju SAD i Donalda Trumpa da on zapravo lažima i obmanama želi, kao i njegov prethodnik George Bush mlađi koji je izmislio priču da Saddam Hussein posjeduje oružje za masovno uništenje samo kako bi ga napao, isti scenarij napraviti i u Siriji.

Mnogi analitičari uvjereni su da Donald Trump želi učiniti sve kako bi zaustavio napredovanje vladinih snaga, uz potporu iranske revolucionarne garde i boraca Hezbollaha, koji su nakon izbijanja na granicu s Irakom sada već stigli nadomak granice s Jordanom. Američka administracija pod svaku cijenu želi zaustaviti i oslabiti sirijsku vojsku, a jedini način da to učini je vojna intervencija za koju moraju imati opravdanje te stoga izmišljaju novi napad kemijskim oružjem. Da je sirijski predsjednik Bashar al-Assad spreman na sve moguće scenarije i da želi prkositi Trumpu, pokazuje i njegov posjet ruskoj zračnoj bazu u Hmeymimu u zapadnoj Siriji, što je ujedno bio i njegov prvi posjet bazi iz koje ruski zrakoplovi pružaju potporu sirijskoj vojsci.

Bashar al-Assad demonstrirao je svoju snagu i moć slikajući se u kokpitu ruskog borbenog zrakoplova Suhoi SU-35
1/9

Obavio inspekciju trupa

Predsjednik Al-Assad demonstrirao je svoju snagu i moć slikajući se u kokpitu ruskog borbenog zrakoplova Suhoi SU-35 kao i na jurišnom helikopteru te je obavio i inspekciju oklopnih vozila u bazi nedaleko od Latakije. Zajedno s njim bio je načelnik glavnog stožera ruske vojske general Valerij Gerasimov. Ta bivša baza sirijskih zračnih snaga predana je na upotrebu ruskim vojnim snagama na početku njihove intervencije u Siriji 30. rujna 2015.

Komentara 12

GV
golub Vaso
08:14 29.06.2017.

nacistički režim je sličan USA, tako je Poljska napala njemačku 39 isto kao što Assad priprema fantomske kemijske napade

Avatar zong
zong
11:30 29.06.2017.

Od tolikoga moćnog ruskoga naoružanja koje mu stoji na raspolaganju i njegove trenutne vojno-strateške pozicije, koja od početka rata nije nikada bolja bila, Assad sada navodno poteže za bojnim otrovima i time uništava sam sebe... Alo Pentagon pa ovo vam više ne puši niti sama vaša polupismena nacija...

GO
goran2hr
09:07 29.06.2017.

U trenutku dok im sasvim dobro ide sa konvencionalnim naoružanjem i dok napreduju u oslobađanju zemlje, legalnoj vojsci Sirije, zadnje što bi bilo potrebno, je kompromitiranje sa kemijskim oružjem, a pitanje je da li ga uopće i posjeduju. Tim prijee što bi time dali izliku SAD-u da ih napadne. No, ne bi bilo čudno da se uskoro pojavi novi film o kemijskom napadu, u filmu brilijantne uloge ostvare "bijele kacige", a za taj uradak 2018. stigne i novi Oscar. I to onda potakne Trupovu kćer da ponovno pozove oca....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije