Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Revolucija je stvarnost

Barbike više nisu tanke, nego i oble, malene i visoke

barbika
Foto: screeshot/Mattel.com
29.01.2016.
u 11:55

Riječ je golemom riziku za Mattel jer je Barbika više od lutke

Revolucija u Mattelu postala je stvarnost. Nema više diskriminacije po rasnoj osnovi, ali ni po veličinama jer se od jučer mogu kupiti Barbike – oble (curvey), visoke (tall) i malene (petite) uz već postojeću originalnu Barbiku, piše Time

Barbike s oblinama nije tako jednostavno obući kao original verziju, kažu oni koji su ih držali u rukama. Kompanija se nada da će nove lutke, s raznovrsnim oblicima tijela, različitim rasama i teksturom kose predstavljenih prvi puta lani, puno bolje predstavljati stvarnost i svoje buduće vlasnice.

No, inicijativa bi mogla imati i kontraefekt – sigurno će postojati i oni koje će ova raznovrsnost nervirati: čak i sami nazivi poput oble, malene i visoke, dok su ih osmislili a da ne uvrijede korisnike, uzeli su kompaniji mjesece vremena kako bi bili 'politički' korektni.

Riječ je golemom riziku za Mattel jer je Barbika više od lutke. Brend godišnje uprihođuje milijardu dolara od prodaje u više od 50 zemalja svijeta, a čak 92% američkih djevojčica starih od 3 do 12 godina imaju Barbiku zahvaljujući pristupačnoj cijeni od 10 američkih dolara. Barbika je globalni simbol američke ljepote generacijama, a sami brend priznat je kao Mickey Mouse. 

>> Novu barbiku roditelji koriste za prisluškivanje djece

Komentara 1

ST
strsljen2013
12:59 30.01.2016.

Sada treba barbike klasificirati i prema seksualnoj orijentaciji, vjeri, političkom mišljenju... itd. Koliko vidim na slici nisu zastupljeni indijanci, eskimi i aboriđini. A ona barbika sa kosim očima mora imati žutu put a ne bijelu. Bolesno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije