Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo u podstrani

Baraba napao i orobio Kovina prijatelja

'baraba_nnn_unu_231012'
Arhiva VL
27.10.2012.
u 11:14

Čuo se s odvjetnikom: Ante Bilić Baraba večer prije ubojstva smireno je dogovarao sastanak.

Zašto je hicima iz pištolja u noći na 23. listopada u Podstrani kod Splita ubio dugogodišnjeg prijatelja Marijana Bilića - Kovačevića (43), zvanog Kova, zasad Ante Bilić (29), zvani Baraba, nije otkrio, pa se o motivu ubojstva može samo nagađati.

Uhićen na dan suđenja

No, četiri hica iz pištolja koje je boksački prvak i bivši Kerumov tjelohranitelj ispalio u dugogodišnjeg prijatelja i navodna tvrdnja da je bilo "ili on ili ja" govore o dubokom neprijateljstvu koje je Baraba zapečatio krvavom završnicom. Moguće da je tome kumovala uloga pokojnog Kove u Barabinu sukobu s Kovinim prijateljem Stefanom Šarićem iz Rogoznice zbog navodnog slanja kompromitirajućih fotografija mobitelom Barabinoj prijateljici, ali i Barabino uvjerenje da je i Kova sa Šarićem bio upleten u tu priču.

Baraba je, naime, u utorak u 9.30 trebao sjesti na optuženičku klupu Županijskog suda u Šibeniku, gdje je bila najavljena rasprava zbog razbojništva nad Šarićem za koje je optužen. Na sudu se nije pojavio pa je Velimir Došen, njegov branitelj u tom slučaju, sutkinji kazao da ima neslužbenu informaciju o razlozima zašto nije došao – branjenik mu je uhićen zbog ubojstva u Podstrani prethodne noći. A ubijeni Bilić - Kovačević već je u istrazi o tom razbojništvu iskazivao o svojoj posredničkoj ulozi mirenja između Šarića i Barabe, ničim nije pogoršavao njegov položaj, i upravo na raspravi u utorak trebalo je biti odlučeno hoće li i u daljnjem postupku biti pozvan kao svjedok.

– U ponedjeljak navečer u Šibeniku smo se trebali naći da se dogovorimo o obrani. Javio mi je da ne može doći, pa smo sastanak prebacili za iduće jutro u 7.30 – kaže odvjetnik Došen. Taj je telefonski razgovor, nastavlja, bio posve uobičajen. Baraba je bio pristojan, ničim nije odavao da ima problema, nije rekao zašto je spriječen, samo je kazao da ne može. Ujutro se nije pojavio, a odvjetnik je prije rasprave doznao da je osumnjičen za ubojstvo.

Razbojništvo za koje je optužen Baraba, dotad nikad ni prekršajno ni kazneno kažnjavan, dogodilo se u veljači. Baraba – uvjeren da je Šarić njegovoj prijateljici slao kompromitirajuće fotografije – upao je u njegovu kuću i prijeteći mu pištoljem tražio objašnjenje. Šarić je tvrdio da nije slao slike, pa mu je dao i mobitele na provjeru, a Baraba mu je tada uzeo zlatni rolex vrijedan 10.000 eura.

Prijavio nakon 20 dana

Razbojništvo je Šarić prijavio tek nakon dvadesetak dana, a u međuvremenu je sam i preko Kove tražio da mu Baraba vrati mobitele i rolex. Mobitele je vratio, a sat, rekao je u istrazi Baraba, prodao je iz inata. Tvrdio je i da pištoljem nije prijetio nego ga je imao uza se jer se Šarića, kao "opasnog čovjeka", bojao i da mu je rolex Šarić sam dao kao zalog da govori istinu u vezi fotografija. Kovi – koji je nakon događaja uvjeravao Barabu da vrati sat jer ni Šarić ni on nemaju ništa sa spornim fotografijama – Baraba nije vjerovao. U iskazu je i njega optuživao zbog fotografija i zamjerajući obojici kazao: "Na tome neće ostati".

Od toga su se događaja odnosi Barabe i Kove pogoršali, pa je moguće da je slučaj s fotografijama i sve što je uslijedilo bilo okidač krvave završnice, no odvjetnik Došen, koji se s Barabom sreo jednom u rujnu, a potom razgovarao s njim telefonski nekoliko sati prije ubojstva, smatra da je Baraba možda imao neke druge razloge koji su ga potaknuli na Kovino ubojstvo, za njega mnogo jače od postupka zbog razbojništva u kojem bi se Bilić - Kovačević možda pojavio kao svjedok.

>>Krvavi sukob zbog novca? Baraba policiji: Bilo 
je ili on ili ja!

Komentara 2

Avatar broz
broz
10:00 28.10.2012.

Koja ekipa.

Avatar sultan46
sultan46
09:30 28.10.2012.

Vec mi je muka kad citam o ovakvima,,neki svijetski prvaci,,sampioni,,a za starca od 43 gdoine mu treba pistolj,,,,i to 4 puta mu je trebalo da ga ubije,,,i zanima me kako ce sada kontrolirati tko mu slike salje djevojci i tko ce je khmmmm dok on guli 15-20 godina...ako je mozda bio "jak" ali mozga nije bas puno imao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije