Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
boksački prvak

Krvavi sukob zbog novca? Baraba policiji: Bilo 
je ili on ili ja!

'baraba_nnn_unu_231012'
''
24.10.2012.
u 17:36

Što je ponukalo čovjeka sjajne sportske karijere, od kojeg su boksački znalci još mnogo očekivali, na potez kojim je uništio i svoju budućnost, policajcima koji su ga ispitivali nije rekao.

“Bilo je – ili on ili ja!”, navodno je policajcima rekao Ante Bilić zvani Baraba (29), boksački prvak Europe po WBO kategoriji, kojeg je splitska policija kazneno prijavila zbog ubojstva Marijana Bilića Kovačevića zvanog Kova (43). Ubojstvo se dogodilo u utorak u Podstrani pokraj Splita. Na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu Bilić se branio šutnjom te mu je određen istražni zatvor.

Sukob zbog novca

– Motiv ubojstva još nije poznat – rekla je Sanja Nazlić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Međutim, navodno su njih dvojica, koji su se i inače družili, bili u sukobu zbog novca. Prema kuloarskim pričama, okidač koji je potaknuo perspektivnog boksačkog šampiona na suludi čin bili su zlatni lančić i sat što ga je Kova uzeo nekom njegovu prijatelju. No, svima je jasno da su razlozi zbog kojih je Baraba potegao okidač čak četiri puta sigurno znatno kompleksniji. Navodno je rekao da je o ubojstvu razmišljao desetak dana prije nego što je u sebi prelomio i odlučio ubiti.

Vjerojatno je slijedio žrtvu. Kova je u gluho doba noći došao u Popaj i kupio nekoliko boca coca-cole za svoj kafić Snoopy. Zadržao se vrlo kratko i pred kafićem je ostavio Golf s upaljenim motorom. Kada je izašao, s bocama pića u rukama, Baraba ga je dočekao i pucao. Pogodio ga je u obje noge, trbuh i glavu.

Susjedi koji su nakon pucnjave zvali policiju rekli su da su čuli glasnu svađu. Što je ponukalo čovjeka sjajne sportske karijere, od kojeg su boksački znalci još mnogo očekivali, na potez kojim je uništio i svoju budućnost, policajcima koji su ga ispitivali nije rekao.

Imao novčanih problema

Poznato je da je imao novčanih problema. Tužio je Željka Keruma, splitskoga gradonačelnika za kojega je radio od 2007. do 2010. kao tjelohranitelj. U tužbi je naveo da mu je Kerum dužan 300.000 kuna. Navodno mu Kerum nije isplatio sponzorstva te dio plaća dok je bio zaposlenik u Nevi Kerumu d.o.o. na poslovima fizičke zaštite. Prije dvije godine požalio se da je dobio otkaz jer nije mogao pratiti Kerumov ritam do sitnih noćnih sati. Tada je imao ženu i malo dijete, a supruga mu je ponovno trudna.

Nakon ubojstva policija ga je pronašla i uhitila na Turskoj kuli. Prije nego što su ga uhitili repetirao je pištolj i prijetio da će se ubiti. Međutim, suočen s uperenim cijevima slomio se i predao.

>>Prvo ga ranio, zatim ga sustigao 
i dokrajčio hicem u glavu

Komentara 12

Avatar KAPELSKI
KAPELSKI
17:59 24.10.2012.

Boks je jedan prekrasan sport. Nažalost, slabo ili nikako dotiran od sportskog saveza kao neki drugi sportovi. Boksači a i zaljubljenici u ovaj sport isto tako nemaju firmaciju u društvu kao neki drugi sportaši. Nažalost! Kamo sreće da ovaj mladićć nije imao nikakvih drugih problema osim terninga i ostvarenja uspjeha. Nebriga društva za izvan serijske sportaše dovela ga je do toga da društvo kroz njegove sportske uspjehe poentira u svijetu, a on sam, da svojim radom osigura sebi i onima oko njega pristojunu egzistenciju. Šteta, velika šteta.

FE
Felicijen
18:29 24.10.2012.

Da li i za boks koji bi kao trebao biti humani sport vrijedi ona "u zdravom tijelu zdravi duh" ?

Avatar WindFucker
WindFucker
17:57 24.10.2012.

Bilić boysi, reklo bi se...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije