Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVLJA SE SUKOB

Banožić: Milanovićevi napadi me neće zastrašiti, ja sam dečko iz Vinkovaca

Split: Predsjednik Milanović sudjelovao na 30. obljetnici ustrojavanja HRM
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
23.10.2021.
u 13:23

Kazao je da neće dopustiti da se o njemu iznose laži temeljem kojih se njega naziva lažovom

Sukob predsjednika RH Zorana Milanovića i ministra obrane Maria Banožića nastavlja se i dalje i neizvjesno je kada će i kako završiti. 

- Napadi predsjednika Zorana Milanovića neće me zastrašiti jer ja sam dečko iz Vinkovaca koji su poznati po tome da se znaju braniti i oduprijeti neprijatelju. Razlika između mene i predsjednika je samo u tome što ja želim ostati pristojan u svemu ovom, svjestan uloge što ministar obrane znači za Hrvatsku vojsku i kakvu sliku političar u Hrvatskoj javnosti treba prenijeti. Ponašanje predsjednika Milanovića je neprimjereno i stvara problem Hrvatskoj vojski, a šteti i međunarodnoj slici Hrvatske, rekao je Banožić danas u Županji na obilježavanju 30. obljetnice osnutka 131 brigade.

Govoreći dalje o njihovom sukobu kazao je da neće dopustiti da se o njemu iznose laži temeljem kojih se njega naziva lažovom. Poručio je i kako neće dopustiti pokušaje umanjivanja njegove uloge kao ministra obrane, a koja je određena zakonom koji je donio Zoran Milanović kao premijer. 

- Zoran Milanović kao vrhovni zapovjednik nesporazume bi trebao rješavati za stolom i razgovorima što je on u jednom trenutku prestao činiti. Već pet mjeseci nismo imali niti jedan sastanak, niti jedan brifing o stanju u Hrvatskoj vojsci, istakao je Banožić.

Vijest o sukobu Milanovića i Banožića došla je i do Bruxellesa gdje su Banožića, kako je rekao, na sastancima ispitivali što se to događa.

Poručio je i da prihvaća sve što Milanović radi ukoliko je to u skladu sa zakonima. Prihvaća tako i Milanovićevu najavu o sazivanju sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

VIDEO Zoran Milanović o ministru Banožiću i smjeni brigadira

Komentara 59

DU
Deleted user
14:51 23.10.2021.

Dečko iz Vinkovaca koji je služio civilno vojni rok i sam je rekao da ako treba otić u rat puška ne zanima izgleda da je plenković našo sličnog sebi

NE
nemanatrag
15:38 23.10.2021.

Politički uhljeb ne sramoti Vinkovce.

TO
Toni12345
14:17 23.10.2021.

Zašto taj opaki vinkovački dečko nije služio vojsku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije