Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ured bivšeg predsjednika RH

Banožić: Grabar-Kitarović podnijela zahtjev za uredom

Mario Banožić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
13.02.2020.
u 13:01

Rekao je kako postoji nekoliko lokacija koje imaju u vidu, ali ih ne želi javno komunicirati dok ne vide zadovoljavaju li sve uvjete

Ministar državne imovine Mario Banožić potvrdio je u četvrtak da je Kolinda Grabar-Kitarović podnijela zahtjev da joj se dodijeli Ured bivšeg predsjednika RH.

"Upravo sam čuo da postoji dokument kojim je podnesen zahtjev, kod mene još nije došao. Sukladno Zakonu o posebnim pravima predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti ona ima pravo na ured, vozača i dva službenika", rekao je Banožić novinarima pred Banskim dvorima.

Najavio je da će njegovo ministarstvo nastojati ispuniti zakonsku obvezu, a tek će vidjeti kakav prostor će dodijeliti Grabar-Kitarović. Rekao je kako postoji nekoliko lokacija koje imaju u vidu, ali ih ne želi javno komunicirati dok ne vide zadovoljavaju li sve uvjete. Naglasio je kako prostori koje bi koristila bivša predsjednica trebaju biti adekvatni i reprezentativni.

Bivša predsjednica, uz Ured, imat će pravo na naknadu u prvih šest mjeseci u visini sadašnje plaće, dok će u drugih šest mjeseci imati pravo na pola plaće.

Komentara 4

VA
vadis
13:10 13.02.2020.

Kolinda je bila jako losa predsjednica RH. Najgora do sada. I sad joj jos treba davati novac za ured uz veliku placu? Zalosno!

DU
Deleted user
13:07 13.02.2020.

ne zna se je li smjesniji ili zalosniji zahtjev za uredom...a sta ce ne zna ni sama kuda bi sa sobom...

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
13:06 13.02.2020.

građani su rekli da je ne žele, izgubila je izbore. Jadna valjda to još nije shvatila. Ona može otvoriti ured izgubljene bivše predsjednice. Predlažem da se tako nazove ured.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije