Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne otvarajte poveznicu

Banka upozorila na prijevaru: Šire se lažne SMS poruke, obavezno ih obrišite

Ilustracija
Karl-Josef Hildenbrand/DPA
07.08.2023.
u 12:18

PBZ napominje klijentima da ni u kojem slučaju ne upisuju svoje osobne i ostale osjetljive podatke u polja za upis na stranicama do kojih su došli putem poveznica iz sumnjivih poruka

Privredna banka Zagreb obavijestila je klijente o širenju lažnih SMS poruka. Kako navode iz banke, pojavila se nekolicina slučajeva lažnih SMS poruka koje na prvi pogled izgledaju kao da ih je poslala Privredna banka Zagreb.

Naime, lažne SMS poruke dolaze od pošiljatelja sa nepoznatim brojevima te sadrže poveznicu koja vodi na stranicu koja nije povezana s PBZ-om. 

VEZANI ČLANCI:

"Naglašavamo da takve SMS poruke nije poslala Privredna banka Zagreb d.d. i da se radi o prijevarnim porukama te vas molimo da ni u kojem slučaju ne otvarate poveznicu sadržanu u takvoj poruci i SMS obavezno obrišite", ističe banka. 

Također, napominje klijentima da ni u kojem slučaju ne upisuju svoje osobne i ostale osjetljive podatke u polja za upis na stranicama do kojih su došli putem poveznica iz sumnjivih poruka.

VIDEO Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je snimku iz zraka poplavljenog Zagreba i okolice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije