Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na veliki petak

Banja Luka: Uhićen osumnjičeni za paljenje vrata katoličke crkve

crkva
Maja Šantoši/Pixsell
Autori: luc, tli/VLM
29.03.2013.
u 15:11

Župnik i gvardijan samostana Petrićevac fra Ivo Orlovac istaknuo je Federalnoj novinskoj agenciji FENA-i da, iako materijalna šteta nije velika, velika je negativna poruka koja se šalje ovim napadom na župnu imovinu

Policija je uhitila Jovana Majstorovića (25), osumnjičenog da je u petak jutro zapalio vrata na obnovljenoj crkvi franjevačkog samostana na Petrićevcu, u Banjoj Luci, saznaju "Nezavisne novine".

Iz policije nisu željeli davati nikakve izjave dok ne završi kriminalistička obrada.

Nepoznati vandali zapalili su u petak ujutro vrata na katoličkoj crkvi u izgradnji u banjalučkom naselju Petrićevac.

Župnik i gvardijan samostana Petrićevac fra Ivo Orlovac istaknuo je Federalnoj novinskoj agenciji FENA-i da, iako materijalna šteta nije velika, velika je negativna poruka koja se šalje ovim napadom na župnu imovinu uoči velikog kršćanskog praznika Uskrsa.

– Nikome u ovakvoj situaciji nije jednostavno i zna se kakva je ovo poruka – kazao je fra Orlovac koji smatra da je palež crkvenih vrata u trenutku kada se govorio o povratku jednog broja Hrvata zabrinjavajuća.

– Našim ljudima koji su izbjegli, i koji će dolazili za Uskrs, kada ovo vide, sve će im biti jasno – pretpostavio je fra Orlovac koji smatra da počinitelji neće biti otkriveni.

O incidentu se oglasio i banjalučki gradonačelnik Slobodan Gavranović. On je, javlja portal Klix.ba, osudio vandalski čin paljenja te izrazio nadu kako ''ovakvo ponašanje neće utjecati na dobre i tolerantne odnose među stanovništvom Banje Luke i da će počinitelji u najkraćem vremenu biti otkriveni i sankcionirani''.

– Ne treba dopustiti da pojedinci destruktivnim ponašanjem narušavaju pozitivnu sliku grada i dobre odnose među stanovništvom Banje Luke. Čin paljenja vrata na katoličkoj crkvi za svaku je osudu, posebno uoči najvećeg kršćanskog praznika koji simbolizira mir, toleranciju i istinske ljudske vrijednosti – naveo je Gavranović.

Samo nekoliko dana prije u Banjoj Luci je zabilježen još jedan incident u koji je bila uključena skupina školaraca. Prolazeći pokraj župne crkve, grupa dječaka pozirala je ispred plakata koji prikazuje novog papu Franju. Prema njemu su uperili srednji prst.

>>Papin prvi angelus: Gospodin se nikada ne umori od pomilovanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije