Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dodatne konzultacije

Bandićev Klub povukao amandman za besplatne udžbenike

Robert Jankovics
Patrik Macek/PIXSELL
03.12.2018.
u 11:10

Tijekom vikenda imali smo dodatne konzultacije, sve što smo čuli i vidjeli ponukalo nas je da vjerujemo u ono što su izjavili predstavnici resornog ministarstva i sam premijer Andrej Plenković, rekao je u ime kluba Robert Jankovics

'Bandićev' saborski Klub danas je povukao svoj amandman da se u državnom proračunu za 2019. osiguraju sredstva za besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce u Hrvatskoj.

Tijekom vikenda imali smo dodatne konzultacije, sve što smo čuli i vidjeli ponukalo nas je da vjerujemo u ono što su izjavili predstavnici resornog ministarstva i sam premijer Andrej Plenković da će se tijekom 2019. preraspodjelom osigurati sredstva za besplatne udžbenike, objasnio je u ime kluba Robert Jankovics, uoči saborskog glasovanja o 217 amandmana na predloženi državni proračun.

Klub Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika predlagao je da se 280 milijuna kuna potrebnih za besplatne udžbenike 'povuče' sa stavke Ministarstva obrane, opremanje višenamjenskih borbenih zrakoplova, s obzirom na to da još nije poznat datum potpisivanja tog ugovora.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja će, u suradnji s drugim tijelima, osmisliti model financiranja udžbenika za učenike svih osnovnih škola u državi te utvrditi potreban dodatni iznos financijskih sredstava kako bi se po donošenju Vladine odluke o uštedama putem preraspodjele na proračunskim pozicijama mogla osigurati potrebna sredstava, objasnila je u petak državna tajnica Branka Ramljak, nakon što je odbila amandman Bandićeva Kluba.

Pogledajte video: Noćno prepucavanje u Saboru

Ključne riječi

Komentara 3

DA
Danijel2
11:47 03.12.2018.

Čisti populizam. Treba trošak prijevoza i besplatne knjige biti samo za siromašne učenike. Zašto se isti udžbenici ne mogu koristiti kroz više godina.

RP
rpzagreb
14:36 03.12.2018.

Sa ovakvima u vlasti, ova zemlja se neće maknuti sa moralnog i civizacijskog dna.

CI
cinbenik
18:02 03.12.2018.

Sprdnja i poloticka trgovina,a samo je Sabo odgovara za politicku trgovinu,u HDZe pakiranju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije