Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostao dužan

Bandić izbacio Jozu Brkića iz još jednog zagrebačkog lokala

Jozo Brkić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
07.05.2019.
u 23:48

Radi o prostoru u Ilici 36 gdje je trebala biti brijačnica Feš i Nobl, a u zaklupu je od ožujka 2018. godine

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odlučio je izbaciti Jozu Brkića iz još jednog gradskog lokala, a odluku koju je potpisao otkriva da je samo za taj lokal stariji brat Milijana Brkića ostao dužan skoro 43.000 kuna za najamninu i ostale komunalije, pišu 24 sata.

Prema tome Brkić nije plaćao zakup skoro 10 mjeseci, a niti je prostor priveo svrsi.

Radi o prostoru u Ilici 36 gdje je trebala biti brijačnica Feš i Nobl, a u zaklupu je od ožujka 2018. godine.

– Očevidom provedenim 01.04.2019. utvrđeno je da je zakupnik započeo s adaptacijom predmetnog prostora, međutim isti i dalje nije priveden namjeni, niti se u istom obavlja ugovorena djelatnost – stoji u obrazloženju odluke.

Jozo Brkić jučer se oglasio priopćenjem vezanim uz istragu svojih poslova s gradskim i državnim prostorima. Tvrdi da je poslovanje trgovačkih društava u njegovu vlasništvu u skladu sa zakonima RH.

– Natječaji za zakup poslovnih prostora javni su i transparentni te je nejasno o kakvim bi se to radnjama ili postupcima poduzetnika koji je u svemu udovoljio zahtjevima iz tih natječaja uopće moglo raditi. Ispravno je i očekivano da nadležne državne institucije nadziru poslovanje poduzetnika, ali je neshvatljivo i neprihvatljivo da se mimo tih institucija i mimo zakona, bez ikakva razumnog opravdanja i osnove, provodi uporna sustavna hajka na pojedinca, usmjerena jedino na to da se o istome stvori negativan dojam i da mu se nanese teško popravljiva šteta...

Povremena kašnjenja s uređenjem dijela prostora vezana su i uz činjenicu da zakupodavci u pojedinim slučajevima oglašavaju i daju u zakup prostore koji nemaju ni osnovne uvjete za uporabu. Neki prostori nemaju ni priključaka za struju, vodu i plin, ili se nalaze u tako derutnom stanju da je, u nekoliko slučajeva, čak upitna i statika objekta. Zakupnik pri sklapanju ugovora i nije znao za predmetne nedostatke jer je zakupodavac oglašavao nekretninu bez nedostataka... – napisao je Brkić.

Ključne riječi

Komentara 34

BR
Brankko
02:06 08.05.2019.

Zanimljivo je pitanje, to je oko 40 prostora, čovjek ima oko 40 poduzeća (slučajna podudarnost, nebitna). Međutim, za toliko prostora, ako je prosječna zakupnina 2500 K, mora se plaćati 100.000 kuna na mjesec, dakle samo za zakupninu 1,2 milijuna kuna na godinu. A lokali se preuređuju, oni su prazni. Što je u pozadini? Onaj prvokup poslije pet godina? Pa poslije toga prodaja?

AD
adler77
06:29 08.05.2019.

Brkici mafija... Oba brata

PR
prigorka
00:21 08.05.2019.

posvadali se lopovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije