Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Bandić: Dobro vodim Zagreb pa mogu biti predsjednik

18.08.2018.
u 00:02

Želimo da se kroz suštinske reformske iskorake, nova zapošljavanja i nove investicije poveća nacionalni dohodak.

Ajde, u hodu ćemo to – tonom u kojem je posve jasno da nema alternative gradonačelnik Milan Bandić pojasnio nam je u startu da ćemo, za vrijeme razgovora, s njim odmah obići gradilište na Radničkoj cesti. Obilazi sva gradilišta ovih dana, a ovo je “nekako i najljepše pa imamo sreće”, u svom stilu “stalnog delanja” rekao je, prije nego smo krenuli u prašinu.

Kritizirali ste poreznu reformu Vlade i predložili porez na nekretnine. Što vam u reformi smeta?

Od 2006. svaka Vlada redistribucijom poreznih stopa temeljenih na Zakonu o proračunu i Zakonu o poreznom dohotku, prelijevajući iz šupljeg u prazno, dijeli nacionalni dohodak. Dijeli se uvijek isti kolač na različit način, a uvijek na teret jedinica lokalne samouprave, uključujući i grad Zagreb, koji je u 12 godina ostao bez tri milijarde kuna. Mi bismo trebali sad imati proračun od 11 i pol milijardi kuna, a imamo 7,9.

Problem je u tome što se grebe po vrhu sante leda, a ne rade se strukturalne reforme, niti se povećava nacionalni dohodak. Zato smo protiv takvog načina reformi. Želimo da se kroz suštinske reformske iskorake, nova zapošljavanja i nove investicije poveća nacionalni dohodak.

Istaknuli ste više puta da s Vladom Zorana Milanovića niste imali dobar odnos, kakav je on s Vladom Andreja Plenkovića?

Ne da nisam imao dobar odnos s Vladom Zorana Milanovića, nego nikakav. U četiri godine nismo imali ni jedan sastanak. Sad imamo dobar kontakt s Vladom, ali moram reći da smo oko 350 milijuna kuna ostali kraći i za porezne reforme koje je ova Vlada donijela. Međutim, nemamo alternative, podupiremo i podupirat ćemo ovu Vladu i tražiti, kroz zajedničke projekte Grada i Države, da se taj manjak nadoknadi.

>>Cijeli intervju čitajte u Obzoru subotnjeg Večernjeg lista ili u e-izdanju!

VIDEO Bandić nam je otkrio koje projekte misli ostvariti

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Predrag Miki Manojlović otkriva: Snimit ću film o ubojstvu Zorana Đinđića

>>Dalija Orešković: I vlast i oporba su razočaranje i zato osnivam novu stranku

>>HV testira najmoderniji radiouređaj na svijetu

>>Nova porezna pravila:  Na udaru direktori na minimalcu i iznajmljivači

>>Večernji list plus Gourmet za samo 15 kuna

 

Ključne riječi

Komentara 120

OX
oxymoron
20:58 17.08.2018.

Pozicija gradonačelnika Zagreba je njegov maksimum. Ipak je Kolinda za njega i sve trenutno u Hrvatskoj nedostižan kalibar.

GL
glavaticro
20:29 17.08.2018.

ahahahahahaha

Avatar l.salander
l.salander
20:30 17.08.2018.

ke mona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije