Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki projekti

Bandić nam je nabrojio jako mnogo projekata koje još misli ostvariti

Milan Bandić
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/7
16.08.2018.
u 13:51

Naglasio je kako s Vladom planira realizirati postavljanje traka za tračnice koje će povezati Zagreb sa Zračnom lukom dr. Franjo Tuđman, obnoviti Imunološki zavod, pribaviti  60 niskopodnih tramvaja. I ostaje na kraju veliki projekt Zagreba na Savi.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u razgovoru s našom novinarkom komentirao je buduće projekte grada Zagreba, a problem odvoza smeća istaknuo je kao iznimno bitan i jedan od onih na kojem se konstantno radi. 

– Mi sada imamo između 37 i 39 posto odvajanja smeća, iako se u medijima govorilo da imamo samo jedan posto i da smo na europskom začelju. Edukacija, edukacija, edukacija građana je prva stavka, a druga je nabavljanje ekološke infrastrukture koja će pratiti tempo i dinamiku ekološke osviještenosti naših građana – ističe Bandić.

Naglasio je kako s Vladom planira realizirati postavljanje traka za  tračnice koje će povezati Zagreb sa Zračnom lukom dr. Franjo Tuđman, obnoviti Imunološki zavod, pribaviti 60 niskopodnih tramvaja. I  ostaje na kraju veliki projekt Zagreba na Savi.

U videu pogledajte koje sve projekte planira gradonačelnik Bandić

Zbog niza poskupljenja parkirnih i tramvajskih karata nezadovoljstvo građana raste.

– Karta kod vozača i dalje će biti 15 kuna i ja bih volio da ne prodaju ni jednu. Nije zadaća vozača da prodaje karte, nego da vozi autobuse – kaže Milan Bandić. 

Napominje i kako opraštanje prve kazne nitko nije ukinuo. 

– Dok sam ja gradonačelnik, to se neće dogoditi. Evidencija se vodi i svi oni koji imaju dokaz da nisu jednom upozoreni, a pogriješili su, neće im se naplatiti prva pogreška. Ali druga im se neće oprostiti.

Gradonačelnik Bandić otkrio je kako njegov stručni znanstveni tim radi na zagrebačkom modelu kurikuluma koji će postati ogledni primjerak za Hrvatsku.

Cijeli intervju s gradonačelnikom Milanom Bandićem pročitajte u subotu u Obzoru, posebnom prilogu Večernjeg Lista

Milan Bandić Milan Bandić
1/7

 

Ključne riječi

Komentara 103

IL
ilijan
14:26 16.08.2018.

Milana ne može nitko zamijeniti je da laže ali i radi. Pogledajte gradonačelnike Splita, Rijeke, Pule od osamostaljenja Hrvatske nisu ni kunu ni u što uložili.

SN
Samo naprijed
14:53 16.08.2018.

Plačite mrzitelji Plenkovića i vlade. Hrvatska u lipnju ima najači rast industrijske proizvodnje u EU. Objavio Eurostat danas 16.08.2018: The largest decreases in industrial production were registered in Ireland (-8.9%), the Netherlands (-1.3%) and Hungary (-1.2%), and the highest increases in Croatia (+4.5%), Romania (+1.7%), the Czech Republic and Finland (both +1.5%).

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
14:25 16.08.2018.

Za Zagreb najbolji gradonacelnik s velikim rezultatima, ljudi ce ga birati dok se bude kandidirao. Moto je zajednistvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije