Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže i ispriku

Balenović: Tražimo od ministra da M. Budimir vrati na posao

Vesna Balenović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
10.01.2014.
u 14:43

Na konferenciji za novinare nazočila je i Marija Budimir koja je rekla da poslije svega očekuje od ministra Jovanovića javnu ispriku za selektivno provođenje zakona

Vesna Balenović, predsjednica udruge Zviždač, zatražila je na današnjoj konferenciji za novinare u Vukovaru od ministra obrazovanja u Vladi RH Željka Jovanovića da povuče svoju odluku o uskraćivanju imenovanja na mjesto ravnateljice Mariji Budimir.

– Tražimo od ministra da se ispriča Mariji Budimir kojoj su na ovaj način grubo skršena ljudska i radna prava. Ona je za svoj čin prijave korupcije morala biti nagrađena, a ne da bude žrtva toga svoga čina koji je za pohvalu. Ministar Jovanović je grubo prekršio sva moralna načela te stoga tražimo povlačenje nemoralnog poteza prema Budimir. Ukoliko se ne ispriča očekujemo da podnese ostavku, rekla je Balenović koja tvrdi da je odluka o uskraćivanju imenovanja Budimir čista politička odluka kao i da je ministar sa svojom odlukom pao na ispitu. Najavila je i da će Udruga Zviždač gledati i prozivati sve dok se slučaj Budimir ne riješi na pravi način.

– Kakva se poruka drugim zviždačima šalje na ovaj način? Zviždači su ti koji otkrivaju korupciju u društvu. Na ovaj način se građanima šalje jasna poruka da ako se takne u nekoga „moga“ da je gotov. Očigledno je da ministar jako dobro radi sa svojim duhovnim ocem Slavkom Linićem, istakla je Balenović. Podsjetila i na neke neriješene slučajeve zviždača, a prije svega Borisa Franića iz Zadra koji je usporedila sa slučajem Budimir istaknuvši da su ta dva primjera najbolji dokaz da Jovanović nije principijelan.

Na konferenciji za novinare nazočila je i Marija Budimir koja je rekla da poslije svega očekuje od ministra Jovanovića javnu ispriku za selektivno provođenje zakona. Kao primjer navela je provedeni natječaj u OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu, koji je objavljen 17. studenoga 2013. godine, kada i natječaj u njenoj školi, i u kojem također postoji greška u tekstu natječaja radi čega je njoj uskraćeno imenovanje.

– Meni je radi toga propusta uskraćeno imenovanje dok je ravnatelj u toj školi u Ivancu potvrđen od strane ministra. Ministar se očigledno bavi politikantstvom kojem nije mjesto u obrazovnim institucijama. U mom slučaju očigledno je da se radi o političkom progonu. Stoga tražim od ministra da javno preispita svoju odluku i ispriča se, rekla je Budimir.

>> Jovanović izmaknuo fotelju ravnateljice Mariji Budimir

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije