Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitsko vijeće

Baldasarovo ustrojstvo Splita prihvaćeno zahvaljujući Kerumu

ivo baldasar
Tino Jurić/PIXSELL
17.09.2013.
u 11:21

Nezavisna lista Marijane Puljak, s kojom se Baldasar javno dogovarao, nije podržala prijedlog

Ustrojstvo Gradske uprave koje je predložio splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, prihvaćeno je na nastavku sjednice Gradskog vijeća, zahvaljujući podršci vijećnika HGS-a bivšeg gradonačelnika Željka Keruma te nezavisnih lista don Ivana Grubišića i Anđelke Visković. Nezavisna lista Marijane Puljak, s kojom se Baldasar javno dogovarao, nije podržala prijedlog jer nije prošao njihov amandman o spajanju Ureda grada i Kabineta gradonačelnika.

Usvajanju ove točke prethodila je burna rasprava u kojoj su se oporbeni vijećnici usprotivili povećanju administracije, a kritizirali su i izjave Marijane Puljak kako će s novom vlasti sudjelovati na projektima.

– To je politička odluka pa se odlučite jeste li uz vlast ili ste oporba – pozvala ju je Ljubica Vrdoljak (HDZ) prije glasovanja.

– Imam pravo proširiti krug ljudi. Da bismo prešli u fazu projekata, koji su pripremljeni, prvo moramo proći ovu fazu, a to je politička – rekao je Baldasar. Novo ustrojstvo, zbog kojeg je sjednica prošlog tjedna prekinuta, omogućio mu je njegov prethodnik. Broj službi povećao se sa 16 na 19.

– Ja sam rekao da ćemo podržavati ono što mislimo da je O. K. Ivo je pobijedio na izborima, ima pravo birati suradnike i napraviti plan rada. Čovjek je legalno pobijedio i treba ga pustiti da radi. Hoće li napraviti dobar posao ili loš, pokazat će vrijeme. Digli smo ruke jer nije u redu stvarati krizu vlasti i nekoga blokirati u radu – obrazložio je podršku HGS-a Željko Kerum koji tvrdi da je oporba aktualnoj vlasti.

>> Gubitnik Kerum i M. Puljak odlučuju tko će voditi Split

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije