Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
splitsko gradsko vijeće

Baldasara blokirao SDP, prosvjednici uzalud zviždali pred Banovinom

Prosvjednici pred Gradskim vijećem u Splitu
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/9
17.05.2016.
u 14:06

Na prijedlog Milana Blaževskog s dnevnog reda skinuta je ključna točka, o prodaji gradskih nekretnina

Nije lako Ivi Baldasaru voditi Grad Split u uvjetima kada više nema svoju bazu u Gradskom vijeću. Upravo na prijedlog Milana Blaževskog, uime Kluba vijećnika SDP-a s dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća, započete u utorak, koja će zbog velikog broja točaka trajati dva dana, skinuta je jedna od najvažnijih točaka, prodaja niza nekretnina u vlasništvu Grada Splita. Za skidanje točke bili su i vijećnici okupljeni oko HDZ-a pa je Baldasarov prijedlog glatko odbijen, iako je tražio da se točka ne skida, s obzirom da upravo o prodaji nekretnina ovisi niz projekata zacrtanih u ovogodišnjem proračunu. 

- Pustite nas da vam obrazložimo što planiramo prodati i zbog čega pa onda glasajte protiv – predložio je Baldasar, međutim većina ga nije htjela poslušati. Međutim, obraćajući se novinarima, rekao je kako ne očekuje da će u budućnosti biti problema jer nema parlamentarnu većinu. 

 -I ja sam nešto naučio o politici. Pustite, vidjet ćemo kako će to dalje ići. Ako žele blokirati rad Gradske uprave godinu dana prije izbora, dobro došli. To je moguće jer Gradsko vijeće donosi ključne odluke, blokirat će razvoj Grada. Danas nisu htjeli ni saslušati, ali od prodaje ovih nekretnina 19,5 milijuna kuna namijenjeno je završetku škole Pazdigrad, zemlja na Lovrincu dva milijuna košta, moramo je kupiti, za raskrižje u Stobreču bilo je namijenjeno 4 milijuna kuna. Neću zaustaviti ništa. Ići ću u minus – rekao je Baldasar, a na izravno pitanje je odgovorio kako ne očekuje da će ga do kraja blokirati.

Dok su vijećnici zasjedali pred zgradom Banovine, u kojoj je Gradska uprava prosvjedovalo je 60-ak građana kako su istaknuli „protiv uhljeba“. Organizirala ih je udruga Dišpet, a bunili su se zbog neučinkovitog rada gradske uprave.

- Što god da vam treba u Banovini zapne ili kod gradonačelnika ili kod pročelnika ili zaposlenika Grada – kažu prosvjednici koji su došli sa svojim pojedinačnim problemima i zahtjevima, ali nitko od gradskih vijećnika nije sišao pred zgradu, niti ih je gradonačelnik primio. Rekao je kako je uglavnom riječ o nezakonitim zahtjevima koje ne može niti razmatrati bez promjene GUP-a. Nakon pola sata, prosvjednici su se razišli.

>>Baldasar - novi Bandić ili čovjek koji samo ‘dijeli štekate’?

>>Tko u SDP-u digne glavu, taj bude ušutkan, izbačen ili ucjenama marginaliziran

Komentara 7

VE
velikazmija
15:51 17.05.2016.

ni ovde ne dopuštaju ispis članka- sdp-e u agoniji-

Avatar kravata
kravata
16:07 17.05.2016.

Pa kaj pakao i u splitu.

VE
velikazmija
15:49 17.05.2016.

di je sad legalist kerum koji mu je obećao pomoć pa baldasar je i cijeli kako se to zove stožer otpušten iz sdp organizacije 1100 ljudi- splitske organizacije sdpija-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije