Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bakota: Snažna potpora Austrije pregovaračkoj završnici RH s EU

- Austrijski je predsjednik posebice naglasio značajnu ulogu Hrvatske u Europskoj uniji za stabilnost europskog jugoistoka, rekao je za Večernji list novi hrvatski veleposlanik u Austriji
09. ožujka 2011. u 13:25 6 komentara 7 prikaza
\'bakota_nnn_unu_170910\'
Foto: Arhiva VL

Veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Austriji Gordan Bakota predao je u srijedu prijepodne u bečkom Hofburgu vjerodajnice austrijskom saveznom predsjedniku Heinzu Fischeru.

- Austrijski predsjednik Fischer u razgovoru je istakao izvanrednu uzajamnu suradnju s Hrvatskom, koju s Austrijom povezuje tradicionalno prijateljstvo i s kojom nema otvorenih pitanja, obećavši našoj zemlji snažnu potporu u pregovaračkoj završnici na putu pristupanja Europskoj uniji - rekao je za Večernji list novi hrvatski veleposlanik u Austriji.

Prema Bakotinim riječima Fischer je izrazio uvjerenje da će pregovori Hrvatske s EU biti uskoro pozitivno završeni.

- Austrijski je predsjednik posebice naglasio značajnu ulogu Hrvatske u Europskoj uniji za stabilnost europskog jugoistoka - dodao je Bakota.
U razgovoru o Hrvatima u Austriji, Fischer se pohvalno izrazio o načinu funkcioniranja hrvatske zajednice u ovoj alpskoj zemlji. Gradišćanske je Hrvate nazvao "mostom povezivanja" Austrije s Hrvatskom.

Veleposlanik Bakota prenio je Fischeru pozdrave hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, zahvalivši mu na podršci koju je Austrija davala i daje Hrvatskoj, koja je dragocjena posebno sada kada se očekuje završetak pregovora s EU.

- Govoreći o mogućnostima daljnjeg unapređenja izvanredne gospodarske suradnje Hrvatske i Austrije, predložio sam predsjedniku Fischeru da uskoro zajednički organiziramo hrvatsko-austrijski Gospodarski forum, što je on načelno pozdravio - rekao nam je novi hrvatski veleposlanik u Austriji.

Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela
NEZAPAMĆENA TUGA
Detalji tragedije na Papuku: Smrznuti muškarci bili su šogori. Nosili su tenisice i bili bez jakni
Online panel
Online panel
U čak 30 posto teških slučajeva “korone” izolirana i bakterija
  • -obrisani-:

    Ne trebate nas PODUPIRATI. Evidentno je da se i sami znamo UNISTITI.

  • -obrisani-:

    Do sada nisu prstom makli za narod, osim sto su ga pokrali. I sad im trebamo VJEROVAT da je ulazak u EU...za nas DOBAR?! Smjena Vlade, IZBORI, revizija pretvorbe i porijeklo imovine, Goli Otok, podizanje poljoprivrede i industrije, smanjenje nezaposlenosti...i ... prikaži još!i tek onda razmisljati o EU.

  • Ugo Kajvez:

    Od**bi sa tom EU hegemonijom ................. HDZ ečine jedne izdajničke pvm, radite samo za svoj đžep ..............