Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Austrija

Bakota: Snažna potpora Austrije pregovaračkoj završnici RH s EU

\'bakota_nnn_unu_170910\'
Arhiva VL
09.03.2011.
u 13:25

- Austrijski je predsjednik posebice naglasio značajnu ulogu Hrvatske u Europskoj uniji za stabilnost europskog jugoistoka, rekao je za Večernji list novi hrvatski veleposlanik u Austriji

Veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Austriji Gordan Bakota predao je u srijedu prijepodne u bečkom Hofburgu vjerodajnice austrijskom saveznom predsjedniku Heinzu Fischeru.

- Austrijski predsjednik Fischer u razgovoru je istakao izvanrednu uzajamnu suradnju s Hrvatskom, koju s Austrijom povezuje tradicionalno prijateljstvo i s kojom nema otvorenih pitanja, obećavši našoj zemlji snažnu potporu u pregovaračkoj završnici na putu pristupanja Europskoj uniji - rekao je za Večernji list novi hrvatski veleposlanik u Austriji.

Prema Bakotinim riječima Fischer je izrazio uvjerenje da će pregovori Hrvatske s EU biti uskoro pozitivno završeni.

- Austrijski je predsjednik posebice naglasio značajnu ulogu Hrvatske u Europskoj uniji za stabilnost europskog jugoistoka - dodao je Bakota.
U razgovoru o Hrvatima u Austriji, Fischer se pohvalno izrazio o načinu funkcioniranja hrvatske zajednice u ovoj alpskoj zemlji. Gradišćanske je Hrvate nazvao "mostom povezivanja" Austrije s Hrvatskom.

Veleposlanik Bakota prenio je Fischeru pozdrave hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, zahvalivši mu na podršci koju je Austrija davala i daje Hrvatskoj, koja je dragocjena posebno sada kada se očekuje završetak pregovora s EU.

- Govoreći o mogućnostima daljnjeg unapređenja izvanredne gospodarske suradnje Hrvatske i Austrije, predložio sam predsjedniku Fischeru da uskoro zajednički organiziramo hrvatsko-austrijski Gospodarski forum, što je on načelno pozdravio - rekao nam je novi hrvatski veleposlanik u Austriji.

Komentara 6

OB
-obrisani-
04:51 10.03.2011.

Ne trebate nas PODUPIRATI. Evidentno je da se i sami znamo UNISTITI.

OB
-obrisani-
02:23 10.03.2011.

Do sada nisu prstom makli za narod, osim sto su ga pokrali. I sad im trebamo VJEROVAT da je ulazak u EU...za nas DOBAR?! Smjena Vlade, IZBORI, revizija pretvorbe i porijeklo imovine, Goli Otok, podizanje poljoprivrede i industrije, smanjenje nezaposlenosti...ii tek onda razmisljati o EU.

UK
Ugo Kajvez
14:07 09.03.2011.

Od**bi sa tom EU hegemonijom ................. HDZ ečine jedne izdajničke pvm, radite samo za svoj đžep ..............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije