Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bogat program

Bakar svaku subotu organizira maškarane zabave, a poznati 'rally' Pariz-Bakar održat će se 11.02.

Maškarani rally Pariz-Bakar
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/5
27.01.2017.
u 14:44

Za subotu 11.02. organiziran je 'Maškarani auto rally Pariz-Bakar' koji je nastao kao parodija na poznati rally Pariz-Dakar.

Svake subote do 25. veljače na području grada Bakra održavaju se maškarane zabave i to u Domu kulture Škrljevo i Hreljin.

- Bogatom ugostiteljskom ponudom i pristupačnim cijenama te odličnim štimungom uz "Masterse" na Škrljevu i Kumpaniju "Nebuloza" na Hreljinu zasigurno ćete se odlično zabaviti. Sve ljude dobre volje, maškarane i nemaškarane, i željne odlične zabave pozivamo da nam se pridruže na fešti do ranih jutarnjih sati - stoji u pozivu TZ Bakar.

One maškarane grupe koje se unaprijed najave bit će prigodno počašćen, a svi imaju priliku osvojiti nagrade. Ulaz na Škrljevo je besplatan za sve dok je ulaz na Hreljinu 10 kuna za maškare, a 20 kuna za one bez maske (dobit će gratis kuhano vino).

Za subotu 11.02. organiziran je 'Maškarani auto rally Pariz-Bakar' koji je nastao kao parodija na poznati rally Pariz-Dakar. Ovo 26. izdanje počinje u 10.05 sati podno Trsata (Ulica Krimeja).

- Rally se vozi prema Posebnom pravilniku oslanjajući se na sportska pravila Hrvatski auto karting saveza. Sastoji od vožnje po zadanom putu - itinereru i posebnih ispita spretnosti- vožnjom među čunjevima na poligonu.

Dužina samog rally-a je 37.8 km, vrijeme vožnje je oko 120 minuta. Specifičnost ovog autorallya u je što svi sudionici, njihova vozila kao i svi suci moraju biti maskirani, pokazujući svoju maštovitost i kreativnost - objašnjavaju iz TZ Bakar.

Isti dan održava se i smotra zvončara 'Zvona i kanat za bakarski kraj'. Povorka u organizaciji TZ Bakar, Grad Bakar i Kukuljanski zvončari kreće sa Kukuljanova i prolazi kroz cijelo mjesto i završava ispred Doma kulture Kukuljanovo nakon čega slijedi fešta uz grupu 'Unique'.

U nedjelju 12.02. u 14 sati održat će se Maškarana povorka umirovljenika. Okupljanje je ispred hotela Jadran Bakar.

'Maškarani auto rally Pariz-Bakar' - Program održavanja: 

9:55 – Svečano otvorenje manifestacije

10:05 – START

10:30 - 11:00 – Predstavljanje na Korzu.

13:00 - Ispit spretnosti u Kostreni

14:00 - Ispit spretnosti u Bakru.

16:00 - proglašenje najuspješnijih i dodjela nagrada uz tradicionalni zakusku i druženje za sve sudionike uz domaćinstvo Bakarskih maškara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije