Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ S PAGA

Bacio djecu s balkona pa sve priznao policajcima, ali to je nezakonit dokaz

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/4
03.03.2020.
u 09:52

54-godišnjak im je pristupio, pitali su "što trebate?", a onda je priznao kako je pokušao ubiti svoje četvero malodobne djece.

Svjedočenje policajaca u kojem navode kako im je 54-godišnji muškarac na Pagu priznao detalje počinjenog zločina, izdvojit će se iz spisa kao nezakonit dokaz. Obrazloženje navodi kako nije sporno da im je muškarac pristupio dok su bili u službenom automobilu, no on tada nije imao odvjetnika te im je pristupio kao građanin. 

Županijski sud u Zadru odbio je izuzeti te dokaze, no to je učinio Vrhovni sud RH prihvativši žalbu njegova odvjetnika Branimira Zorice. Po ustaljenoj praksi Vrhovnog suda, obavijesti od građana nemaju dokaznu snagu pa se samim time ni policijskog službenika ne može ispitati kao svjedoka na okolnosti te izjave, piše Slobodna Dalmacija

- Djelatnik policije u konkretnoj situaciji može se ispitati kao svjedok samo na okolnosti koje je utvrdio vlastitim opažanjem - navodi se u obrazloženju Vrhovnog suda.

Odvjetnik Branimir Zorica napomenuo je kako 54-godišnjak nije bio ničega svjestan.

- Optuženik nije ničeg bio svjestan nakon što je to učinio. Bolje reći, nema dokaza da je ičega bio svjestan – rekao je Zorica.

Muškarac je navodno policajcima rekao kako danima nije spavao te da jako voli svoju djecu. Nije se mogao smiriti niti spavati od kada mu je rečeno da će morati s djecom iseliti iz kuće koju je unajmio.

Nakon što je počinio zločin nad djecom, rezultati toksikološke analize pokazali su da je u to vrijeme bio pod utjecajem lijekova za smirenje te da u krvi nije imao alkohola. Daljnjim pretragama i vještačenjem utvrđeno je da je riječ o osobi disocijalne strukture ličnosti s razvijenim uznapredovalim psihoorganskim sindromom koji u svojoj podlozi ima hipertenzivni hidrocefalus.

Svoju djecu u dobi od tri, pet, sedam i osam godina, 28. veljače prošle godine uzeo je iz spavaće sobe u naručje te potom svako bacio s terase ispred ulaznih vrata s visine od 4,95 metara na popločanu betonsku podlogu u dvorištu kuće. Smrt djece izbjegnuta je isključivo hitnom medicinskom intervencijom.

Ključne riječi

Komentara 3

NA
najljepšiji
11:13 03.03.2020.

Onda mu sudite kao građaninu, a kasnije ako treba ponovno mu sudite, ali s pravnim rigotinama. Može dobiti i više od jedne doživotne kazne.

MO
modovisisajteMaraschino
10:01 03.03.2020.

kad pobije djecu, možda će to onda biti zakonit dokaz? naše pravosuđe, suci i odvjetnici su rak rana naše države. temelj svega pokvarenog i kriminalnog. kad pravosuđe ne funkcionira onda je država slučajna. svatko radi što hoće, od krkana do najviših političara. a mali pošteni čovjek jedini izbor ima da iseli iz države.

ST
Starotopoljanin
12:15 03.03.2020.

ovdje se nezna tko je ludi ,dali odvjetnik zorica ili pravosude.zamisli pobaca svoju dijecu ,isprica policajcima i oni nisu dostojni svjedoci.taj mudrijas od odvjetnika bi trebao biti zatvoren ,umjesto ovog bolesnika sto je jadnu djecicu pobacao.samo bi htijeo saznati kako je toj djecici i gdje se nalaze.nista mediji ne pisu o njima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije