Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mihalića istražuje USKOK

Bačić o firmi 24-godišnjeg sina HDZ-ovca: 'Nisu nabavljani antigenski testovi, nego maske'

Varaždin: Dizajner Filip Mihalić
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
04.05.2023.
u 14:30

Na pitanje je li se tijekom obnove nakon potresa razmišljalo o modularnim rješenjima zamjenskih kuća, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić odgovorio je da je odluka o odabiru na vlasnicima kuća

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić ustvrdio je u četvrtak da je to ministarstvo nabavljalo zaštitne maskice, a ne antigenske testove od varaždinske tvrtke Buryen čijeg 24-godišnjeg vlasnika Filipa Mihalića istražuje USKOK. "Prema mojim informacijama, uz malu ogradu da ću još dodatno provjeriti, nisu nabavljani antigenski testovi koji su sada suspektni, nego su nabavljane maske za zaštitu djelatnika, mislim da je iznos 3.000 eura", rekao je Bačić novinarima nakon treće ministarske konferencije Unije za Mediteran o održivom urbanom razvoju.

Upitan je li ministar obrane Mario Banožić odustao od prijave za APN kredit i je li se uopće trebao prijaviti, Bačić je odgovorio da se to treba pitati Banožića. "Kao resorni ministar od svojih zaposlenika i službenika tijela državne uprave u djelokrugu mog ministarstva isključivo tražim da postupaju u skladu sa zakonom, a nije moje da bilo kome dijelim moralne, etičke i bilo kakve packe. Na svakome je od nas odluka kako će postupati u svakom pojedinom slučaju", dodao je.

Na pitanje je li se tijekom obnove nakon potresa razmišljalo o modularnim rješenjima zamjenskih kuća, Bačić je odgovorio da je odluka o odabiru na vlasnicima kuća.

Najveća potražnja, naveo je, bila je za kućama koje se grade na principu suhe drvene gradnje te se najveći dio kuća, koji se u tom prvom dijelu gradi, odnosi upravo na suhu drvenu gradnju.

Ljudi su se velikim dijelom usmjeravali prema takvoj gradnji jer im je ona omogućavala da za istu površinu dobiju više soba, pojasnio je Bačić. Međutim, dodao je, za takvu gradnju u Hrvatskoj nije bilo puno građevinskih tvrtki te sada postoje određeni problemi s dovršavanjem tih zgrada.

Ministar je naglasio i da je izvođaču radova dan nalog da mora završiti te objekte u planiranom roku, inače će biti uklonjen s gradilišta.

Postavši ministrom i proučivši tipske projekte, Bačić je sa svojim suradnicima ocijenio kako ih je bolje preprojektirati te da je klasična zidana gradnja u našoj tradiciji te je prihvatljivija, jednostavnija i brža nego suha drvena gradnja.

"Na nekoliko projekata smo krenuli s montažnim kućama i dobili ponudu koja dvostruko prelazi projektantsku cijenu, tako da još nismo donijeli odluku", napomenuo je.

VIDEO Što posjeduje novi ministar Bačić: Plaća od 20.000 kn, kuće, vikendice, štednja u eurima...

Komentara 6

DO
doberdedec
16:14 04.05.2023.

Ooooohhhooohhhooooo, promjena informacije iz samog čela stranke. Prvo svi očevici govorili o testovima, pa onda nitko nije kupovao te testove, a mali stvorio bogatstvo. Nije on to mogao sam, bez pomoći nekoga iz stranke, koji je nekome javio preko koga će se nešto kupovati. Ne mogu ja doći u bilo koje ministarstvo i reči eto mene i preko mene ćete kupovati tu robu koju trebate. Opaaaa, vidi molim te. Bili bi mi potrebne sve moguće garancije institucija, i onda opet ništa.

BU
bugatti
20:26 04.05.2023.

Kakva laž !

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
15:41 04.05.2023.

Koliki dio plijena ide onima koji brane mladog businessmana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije