Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ se obrušio na Most

Bačić: Nisam siguran da uvreda za veleizdaju ne zaslužuje i angažman DORH-a

Konferencija za medije HDZ-a
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
17.01.2019.
u 12:49

HDZ-ovi zastupnici, kažu, stalno su u sabornici izloženi verbalnom nasilju, uvredama i klevetama od Mostovaca, pa se pitaju bi li Mostovi zastupnici bili tako hrabri da ih ne štiti saborski imunitet

Nakon jučerašnjeg incidenta u Hrvatskom saboru u kojem je predsjednik Vlade Andrej Plenković nasrnuo na Mostova Nikolu Grmoju nakon što ga je on nazvao anemičnim te ga optužio da radi za interese Republike Srbije, HDZ-ovi zastupnici danas u Saboru Grmoju i Mostove zastupnike optužuju za incidente i destruiranje rada Sabora. HDZ-ovi zastupnici, nastavili su, stalno su u sabornici izloženi verbalnom nasilju, uvredama i klevetama od mostovaca, pa se pitaju bi li Mostovi zastupnici bili tako hrabri da ih ne štiti saborski imunitet.

– Nasilje Mosta predstavlja njihovu frustraciju jer se još uvijek ne mogu oporaviti od šoka zbog činjenice da im je rejting na granici prelaska praga od pet posto zbog odluke o razrješenju njihovih ministara. Imali su predsjednika Sabora, ministre, a sad nemaju ništa, sveli su se na tri neutješna lika koja sipaju klevete i uvrede – kaže predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić dodavši kako u Hrvatskom saboru mora postojati granica koju zastupnici ne bi smjeli prelaziti.

Pogledajte video: Optužbe nakon kojih je uslijedio incident Plenković – Grmoja

– Bojimo se da ovo nasilje ne prijeđe na ulice, pozivam Mostove zastupnike da zadrže svoj i dignitet drugih zastupnika. Mi u HDZ-u nismo nikad pisali kaznene prijave, no nisam siguran da uvreda za veleizdaju koju je zastupnik Grmoja jučer uputio potpredsjednici Vlade i predsjedniku Vlade, ne zaslužuje i angažman Državnog odvjetništva. Apeliram još jednom na Mostovce da ne bi došlo do fizičkog nasilja – nastavio je Bačić.

Njegov stranački kolega Josip Borić tvrdi kako je u posljednja dva mjeseca svjedočio trima incidentima u kojima su sudjelovali Mostovi zastupnici.

– Prvo podsjećam na sukob Zekanovića i Grmoje, drugi događaj bio je početkom prosinca kad je došlo do pokušaja zauzimanja saborske govornice od nekolicine zastupnika oporbe tijekom rasprave o poljoprivrednom zemljištu koju je organizirao Nikola Grmoja i, napokon, ovo što se dogodilo između Grmoje i premijera Plenkovića. Optužbe koje je Grmoja iznio nisu točne jer Hrvatska je stalno prisutna i stalno sudjeluje na sastancima Europske unije, aktivna je kada je tema ulazak Republike Srbije u Europsku uniju, o tome uredno izvještava i članice Europske unije i predsjednicu – tvrdi Borić te prigovara kućnom odgoju Mostovih zastupnika. Nije istina, dodaje, da je on rekao Ines Strenji da nije bila u Domovinskom ratu, a i sam je, dodaje branitelj, pa ne stoji Grmojino pitanje koje je jučer iznio uoči premijerova nasrtaja "a što ste ti i anemični napravili za Hrvatsku".

Pogledajte video: Krstičević izgubio živce u Saboru. Bacio maketu aviona na pod

Sunčana Glavak naglašava da nisu svi u Saboru jednaki te da govor mržnje kojim se Most služi predstavlja uvertiru u nasilje, pa se pita kakva se poruka šalje mladima.

– Kada na komunikacijskoj razini pratimo rad Nikole Grmoje, vidimo agresiju, uvrede na osobnoj razini, ne samo prema članovima Vlade nego i prema zastupnicima, on ne poštuje nikoga. Jučer su verbalne akrobacije Nikole Grmoje završile njegovim bijegom iz sabornice, pokazao se kao slabić. On nije sjeo, ostao porazgovarati. Pobjegao je. Ovo što je jučer kulminiralo izgovaranjem kleveta Nikole Grmoje na račun premijera nadam se da je zadnja stepenica – zaključila je Sunčana Glavak.

Branko Bačić poručio je kako se premijer nije išao fizički obračunavati s Grmojom.

– Pokazao je da je čovjek od krvi i mesa. A što se tiče ministra Krstičevića, jučer smo razgovarali, očito je reagirao kako je reagirao, pokušavam ga shvatiti kao čovjeka i ministra. reagirao je preimpulzivno, ali stavite se u njegovu poziciju – opravdavao je Bačić jučerašnje burne reakcije premijera i Damira Krstičevića.

Marasov šou u Saboru: Hrvatski F-16 izgledat će ovako

Komentara 106

DD
dobar.d
13:18 17.01.2019.

Grmoja je samo na odgovarajućem mjestu rekao ono što svi odavno znamo (uključujući i vrapce na grani)!

DO
dom7
12:59 17.01.2019.

Svi smo mi Grmoja i kao narod imamo pravo tražiti odgovore od naše Vlade!

Avatar anti_komunist
anti_komunist
13:15 17.01.2019.

istina nije uvreda.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije