Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Most napao Vladu i Plenkovića

Bulj: Pupovac nije smirivao tenzije već je stao na stranu onoga s kojim upravlja iz Beograda

Most održao konferenciju za medije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
17.01.2019.
u 11:11

Nikola Grmoja, na kojeg je premijer jučer nasrnuo, tvrdi da mu jučer nije rekao ništa što nije istina, pa zato ne planira povući ništa od onoga što je izrekao

Andrej Plenković jučer je u Saboru svojom nekontroliranom reakcijom pokazao da ne može biti predsjednik Vlade, poručili su danas zastupnici Mosta komentirajući jučerašnju burnu saborsku sjednicu.

– Maske su pale, osoba koja je govorila kako želi dedramatizirati, jučer je napravila nezapamćeni incident. Važno je napomenuti da jučer nije bilo pošalica u Saboru, raspravljalo se o bitnim stvarima. Upravo Plenković i njegova Vlada omogućili su otvaranje novih poglavlja za Srbiju iako Srbija nije ispunila zadano u poglavlju 23. Da rade u interesu Hrvatske, onda bi logoraši dobili pravnu zaštitu. No sve što se dogodilo ne daje predsjedniku Vlade pravo da se na onakav način razračunava sa saborskim zastupnikom. U trenutku kada dijelite uvrede na račun drugih saborskih zastupnika trebate znati primiti udarac. Krenuo se fizički obračunati – kaže čelnik Mosta Božo Petrov te dodaje kako premijer često vrijeđa druge zastupnike, no očito sam ne zna prihvatiti kritiku.

Pogledajte video: Grmoja u sukobu s Plenkovićem

Nikola Grmoja, na kojeg je premijer jučer nasrnuo, tvrdi da mu jučer nije rekao ništa što nije istina, pa zato ne planira povući ništa od onoga što je izrekao.

– S obzirom na to da sam akter svega što se događalo, nemam što dodati osim da su cjelokupna rasprava i pitanja koja su se pojavila bila vrlo konkretna, a na njih nisam dobio odgovor. Odgovore nisam dobio ni iz Ureda predsjednice ni od ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović-Burić. Pitao sam zašto se Povjerenstvo o praćenju provedbe mjerila ne sastaje već godinu i pol. Moj kolega Bulj postavio je pitanje predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović u kojem njen Ured izvještava da tijekom 2017. i 2018. ured nije zaprimio nikakva izvješća Povjerenstva. Ministrica krši važeću odluku Vlade, ja na to upozoravam mjesecima. Nijednu riječ koju sam jučer rekao ne bih povukao već bih još podebljao stvari. Ako neki premijer radi za interese neke druge države, to se ne može nazvati nikako drukčije nego veleizdajom. Znači, sada podebljavam sve ono što sam jučer rekao – objašnjava Grmoja. Ne slaže se s tezom da je pobjegao od premijera.

– Stajao sam sa strane i razmišljao što bih napravio da je doista stigao do mene, i moram reći da ne znam – nastavlja Grmoja.
Njegova kolegica Ines Strenja dodaje da je reakcija premijera bila prekomjerna i nekontrolirana.

– Kao što je Grmoja rekao, situacija je pokazala da slijedi nekontrolirana reakcija kad pogodite u sridu. Moj je komentar bio, kad nas je Slovenija tako dugo uspjela blokirati zbog zaljeva, da bismo i mi trebali učiniti nešto u pregovorima Srbije. Reakcija premijera bila je pretjerana i da se zaista nisu postavili zastupnici ispred premijera, saborska straža, bilo bi upotrebe prekomjerne sile – kaže Strenja te naglašava kako se premijer nije kontrolirao, a trebao je.

– On je u tom trenutku reagirao najviše na onaj dio – anemični. Sve što se dogodilo bila je ružna slika koja je poslana iz Sabora. Mi smo tu da postavljamo pitanja, a oni su tu da odgovaraju. Zemlja se na ovaj način ne smije voditi – kritizira Strenja, dok Miro Bulj koji je "zaustavio" premijera u trenutku incidenta, drži kako premijer mora dati ostavku.

Pogledajte video: Ministar Krstičević bacio maketu aviona u Saboru

– Jučerašnja reakcija Plenkovića bila je reakcija agresivne, isfrustrirane i nekontrolirane osobe. Pokazao je svojim stavom da nije zreo i ne može voditi hrvatsku Vladu. On je toliko frustriran, kao vol kad ide u kupus. Njegovo ponašanje, kao premijera, ne mogu ni sada shvatiti. Andrej Plenković pokazao je jučer svoje lice, da je nekontrolirana, agresivna i isfrustrirana osoba i nakon svega ovoga trebao bi dati ostavku. Mi smo spasili obraz Republici Hrvatskoj jer da je premijer krenuo na Grmoju, ne bi ostao na nogama. Bila bi sramota da premijer bude isprebijan od jednog zastupnika. Milorad Pupovac u toj situaciji nije smirivao tenzije već je stao na stranu onoga s kojim upravlja iz Beograda. Stao je na stranu Vučića s kojim upravlja s premijerom Plenkovićem – drži Bulj. Podsjeća koliko je puta njega premijer vrijeđao u Saboru, pa nikada, poručuje, nije ovako reagirao.

Grmoja je komentirao i izjavu ministra uprave Lovre Kuščevića kako bi trebalo ukinuti prijenose sjednica Sabora da nam djeca ne bi postala kao Grmoja.

– Dobro je da se sjednice prenose, da se čuju pitanja koja postavljamo. Ja si kao profesor u školi nikada ne bih dopustio da se tučem. HDZ me već dugo želi prikazati kao nasilnika, to su i jučer htjeli, pa je Branimir Glavaš prije objave snimke tvrdio da sam ja nasilnik. No, kad je snimka objavljena, onda je HDZ promijenio priču tezom da je premijer hrabar te da sam ja pobjegao – tvrdi Grmoja. Njegov zadatak jest da se kao oporbeni zastupnik verbalno sukobljava s vladajućima, dodaje, i s time nikada neće stati i zbog toga su ga građani izabrali.
– Kažu da mi širimo mržnju jer upozoravamo na propuste. Vlada krši svoju odluku nesazivanjem sjednica Povjerenstva, a od građana očekuje da poštuje zakone. Građani su nas izabrali da upozoravamo na probleme i to ćemo i nastaviti raditi – zaključuje. 

Pogledajte video: Maras pokazao aviončić F-16 

Komentara 76

HD
HDZSDP
11:34 17.01.2019.

Nema brige za HDZ. Već je njima Pupovac dao naputak kako da se dalje ponašaju. I to obilato naplatio. Ruka ruku mije...

DU
Deleted user
11:21 17.01.2019.

Nisam Grmojin fan, ali ovu istinu što je izgovorio u Saboru, nazvavši pravim imenom rad predsjednika vlade i ministrice vanjskih poslova, i njihov odnos prema Srbiji,predstavljati kao govor mržnje, dno dna je politike koju trenutačno provodi HDZ.

Avatar Dadinho
Dadinho
11:59 17.01.2019.

Baćić kumica za sve je rekao kako neće tužit Grmoju.HDZ kontrolira sve institucije i USKOK i DORH i MUP pa i sudstvo i sasvim sigurno bi NAREDILI Grmojino uhičenje kad ga več optužujju za KLEVETU po pitanje veleizdaje ali postoji kvaka, boje se da bi on mogao u svojoj obrani DOKAZAT Plenkovićevu i HDZ-ovu veleizdaju pa zato to ne prijavljuju! Lopov naime neće tužit nekog a ga je optužio za lopovluk jer će se onda vršit istraga i dokazne radnje a to lopovu svakako ne ide u korist!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije