Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident u opatiji

Babić Milanoviću pokazao transparent 'Ne damo Gorski kotar'

Zoran Milanović, Opatija
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/6
14.04.2014.
u 16:25

Županijski vijećnik i predsjednik Zelene stranke Aljoša Babić ovih dana od župana Zlatka Komadine tražio da se na svečanoj sjednici Županijske skupštine premijeru Milanoviću uruči Deklaracija o opstojnosti Gorskog kotara

Na današnjoj svečanosti u povodu Dana Primorsko-goranske županije i 170 godina turizma u Opatiji dogodio se i mali incident. Prilikom obraćanja premijera Zorana Milanovića pozornost okupljenih u dvorani opatijskog hotela Adriatic privukao je izloženi transparent županijskog vijećnika i predsjednika Zelene stranke Aljoše Babića na kojemu je pisalo "Ne damo Gorski kotar".

Naime, Babić je ovih dana od župana Zlatka Komadine tražio da se na svečanoj sjednici Županijske skupštine premijeru Milanoviću uruči Deklaracija o opstojnosti Gorskog kotara, premda mu je ovaj dokument upućen još u ožujku. Babić kao predsjednik Zelene stranke, koja je partner vladajućoj koaliciji u PGŽ-i drži neophodnim upozoriti Milanovića da Skupština želi donošenje zakona o Gorskom kotaru. Babić se protivio i mjestu održavanju svečane sjednice, bio je uvjeren kako je upravo u Delnicama trebalo proslaviti Dan Županije. Zapitao se što PGŽ ima slaviti kada se u Ministarstvu regionalnog razvoja piše osmrtnica za Gorski kotar u obliku Zakona o regionalnom razvoju.

– Gorski kotar je tema koja me i osobno dira. Gorski kotar ne može i ne treba biti napućen. Oni koji tamo žive, uz prometnu povezanost bolju nego ikada u povijesti, moraju živjeti dobro. Nema razloga da ne bude tako. Gorski kotar je uza sve svoje probleme i dalje najrazvijenije planinsko područje Hrvatske – kazao je na svečanosti Milanović istaknuvši kako to ne znači da Gorani ne trebaju bolje od onoga kako danas žive .

>>Milanović: Mi i HDZ smo nebo i podzemlje

Komentara 20

Avatar kvaternik
kvaternik
18:02 14.04.2014.

..po čemu je to incident????? ..pa nije (na žalost) nitko na Milanovića istresao kantu fekalija....da ne kažem govana...

HO
homofob
17:41 14.04.2014.

Zivot damo Gorskog Kotara nedamo! To EU i Amerika zeli oteti Korski Kotar i odvesti brda i sume i cisti zrak u Ameriku jer su tamo vec sve unistili pa sada hoce ukrasti nase resurse! Da nema Zelenih i Premijerara i Predsjednika koji budnim okom paze na ustaske guje vec bi to davno zavrsilo u konzervama cistog planinskog zraka i tla u americkim supermarketima.

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
17:03 14.04.2014.

Zbog čega se u nas iskazivanje svojeg stava još naziva ...incidentom ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije