Naslovnica Vijesti Hrvatska

Azimov zadovoljan situacijom u Agrokoru, ruske kompanije prate Inu

Azimov je najavio da će se krajem listopada održati sjednica međuvladine hrvatsko-ruske komisije za gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju
27. rujna 2018. u 13:44 1 komentara 552 prikaza
Anvar Azimov
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Veleposlanik Rusije u Hrvatskoj Anvar Azimov ocijenio u četvrtak je kako je situacija u Agrokoru normalna te poručio kako ruske tvrtke s interesom prate stanje u Ini, ali da o strateškom partneru u toj kompaniji moraju odlučiti Mađarska i Hrvatska.

fabris peruško 'U 2019. godini Agrokor prestaje biti opasnost za gospodarstvo'

"Situacija u Agrokoru meni se čini sada normalnom, postoje trendovi koji ukazuju na poboljšanje situacije," rekao je Azimov novinarima u Splitu gdje sudjeluje u radu drugog Međunarodnog energetsko-bankarskom foruma "Europska unija - Euroazija: Geopolitičke energetske perspektive".

Po njegovim riječima, očekuje se, krajem godine, odluka hrvatskog suda o pravomoćnosti nagodbe. 

Inače, vjerovnici Agrokora su početkom srpnja prihvatili nagodbu, a 6. srpnja je Trgovački sud u Zagrebu objavio rješenje o potvrdi nagodbe. Na to je stiglo 90-ak žalbi, o kojima odlučuje Visoki trgovački sud. Rješenje o pravomoćnosti nagodbe očekuje se krajem godine. 

Emil Tedeschi 'ODVOJEN OD STVARNOSTI' Tedeschi: Todorić je frustriran, ali sam si je kriv

"U slučaju pozitivne odluke, Sberbank i VTB banka bit će u mogućnosti početi rad u vezi restrukturiranja kompanije i poboljšanja rada u Agrokoru. Mi smo optimistični i Sberbank priprema snažan tim za rad u Agrokoru", istaknuo je Azimov.

Siguran je da Sberbank ima sve mogućnosti  od Agrokora napraviti "učinkovitiju i konkurentniju tvrtku".

Na upit jesu li ruske tvrtke zainteresirane angažirati se kao strateški partner Ine, Azimov je odgovorio kako o strateškom partneru u Ini moraju odlučiti Mađarska i Hrvatska.

Raniji susret u Vladi Banski dvori I predstavnik Knightheada s premijerom: 'Agrokor će ostati jaka kompanija'

"Što se tiče Ine, ruske tvrtke s interesom gledaju na tu tvrtku, ali puno stvari ne ovisi od nas, jer Mađarska i Hrvatska moraju odlučiti tko bi trebao biti strateški partner Ine. Ako takva prilika bude ponuđena Rusiji, mi ćemo je razmotriti," rekao je Azimov.

Odgovarajući na novinarska pitanja podsjetio je i na značaj ruskog izvoza plina u Hrvatsku. 

Fabris Peruško savjetnicima 530 milijuna kuna Izvanredna uprava Agrokor stoji milijardu kuna

Dodao je kako je njegov cilj dovesti trgovinsku razmjenu između Hrvatske i Rusije "do razine dvije milijarde dolara" godišnje.

Azimov je najavio da će se krajem listopada održati sjednica međuvladine hrvatsko-ruske komisije za gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju. "Mi imamo velika očekivanja od te sjednice", rekao je.

>> Pogledajte kako je bilo na ročištu o Agrokoru u srpnju

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Aedes2017:

    Ljudi dragi,dragi Hrvati !To se zaista dogodilo ! Rusija ima vlast I koncesiju na 35% najplodnije slavonske i baranjske oranice I šuma.Zatečenog šumskog življa,nadzemnih I podzemnih voda,ruda I strujanje vjetrova na površini To se zaista ostvarilo.Nisu mogli 1968 god tenkovima ... prikaži još! ,Rusima je veleizdajnička vladajuća Koalicija 2018 godine predala ,bez,Sabora RH narodno blago.SRAMIMO SE svoje djece I svojih budućih pokoljenja.