Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Sve ću da vas pobijem!' viknuo je dugogodišnji azilant i kamenom pogodio snimatelja Mreže

Azilante je jučer policija premjestila u Ježevo i Kutinu, no njih desetak odbilo je otići te su se utaborili ispred hotela
17. rujna 2015. u 13:37 329 komentara 135444 prikaza
izbjeglice
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/34

Pred hotelom Porin u Dugavama okupila se veća grupa novinara koji su mirno iščekivali dolazak autobusa iz Tovarnika, nakon čega je u 13.10 iz hotela istrčao dugogodišnji azilant s Kosova gol do pasa vičući: "Sve ću da vas pobijem!" i bacio veliki kamen prema novinarima.

Kamen je pogodio snimatelja Mreže TV. Fotoreporteri su Kosovara svladali i držali dok za koju minutu nisu stigli interventni policajci i doveli azilanta u hotel. iako su u hotelu najprije trebale biti smještene žene i djeca kao ranjive skupine, u hotelu ipak ima muškaraca. Azilanti koji su već živjeli u Dugavama tijekom jučerašnjeg dana odvezeni su u skloništa u Ježevo i Kutinu. Većina se toj odluci nije protivila, osim desetak azilanata koji su ostali ispred hotela Porin, gdje su podigli šator u mirnom prosvjedu. Kako neslužbeno doznajemo, policija im je sugerirala da ne prave probleme kako ne bi ugrozili svoje zahtjeve za azilom u Hrvatskoj.

Izbjeglice koji danas stižu u Dugave iznimno su pristojni, zahvalni i samo govore: "Hvala, Hrvatska, hvala." Svi su registrirani i imaju pravo napustiti hotel pa neki i izlaze i šetaju Dugavama.

Ranije tijekom jutra bilo je relativno mirno; u hotel Porin stizale su izbjeglice, mahom žene i djeca, i to tijekom noći. Nakon dolaska u sobe jutros su pootvarali hotelske prozore, izvikujući "Freeedom, freedom!" (Sloboda,sloboda!) s jasnom porukom da su u Hrvatskoj samo u tranzitu te da žele nastaviti put prema zapadu.

>> Izbjeglice na kolodvoru: Ako vlak uskoro ne stigne, na silu ćemo probiti policijsku ogradu

>> UŽIVO: Pratite videostream izravno iz Ježeva

>> U Čepin preko Batine ušlo 400 izbjeglica, većina ih je gladna i dehidrirana

Indira Levak
dodjela MAC nagrade
Srpski mediji raspisali se o Indiri: 'Pojavila se gotovo gola, sve oči su bile na njoj'
HS kožnu bolest
Hidradenitis suppurativa
Bolesnici koji imaju HS kožnu bolest često pate od depresije i anksioznosti, a najbitnije je bolest prepoznati na vrijeme
  • CROLINDA:

    ???????Predsjednica nam nije zadovoljna kaže a Ostojić bi ih odmah zapošljavao a Milanović bi im podijelio državljanstvo da mogu glasovati - žalosni Hrvati ko vam upravlja državom kao da nismo država kao da nemamo granice kao da moramo sve ono ... prikaži još!o što nam druge države uvale narede a što neće ni same da primjenjuju – Bože sačuvaj naši vladajući ne znaju predvidjeti da će pljusnuti kiša ni kad svi smo vidjeli da su crni gusti teški niski oblaci prekrili nebo ili su nesposobni ili namjerno rade protiv interesa svoje države i naroda ili šta li ????????

  • fortunafortesadiuvat:

    Fini neki ljudi, nema sta...

  • neboiznadzagreba:

    Ljudima uvijek treba pomoći, ali puštati organiziranu najezdu izbjeglica da postavlja pravila i nameće svoju volju u tuđoj kući,hitno spriječiti; ako im je stalo do nasilja i borbe, mogli su ostati i doma.