Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Austrijsko pravosuđe: 'Ne moramo udovoljiti Hrvatskoj za širu optužnicu Zagorcu '

31.10.2008.
u 17:52

Austrija ne mora prilagoditi odluku o izručenju bivšeg pomoćnika hrvatskog ministra obrane Vladimira Zagorca udovoljavajući najnovijem zahtjevu Hrvatske da mu sudi za još jedan slučaj, a ne samo za optužnicu za zloporabu ovlasti i pronevjeru pet milijuna dolara za što je izručen, izjavio je u petak glasnogovornik austrijskog ministarstva pravosuđa Thomas Geiblinger.

Hrvatska želi Zagorcu suditi i za sedam godina star slučaj nezakonite obnove vikendice bivšeg potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine Antuna Šporera pa je od Austrije zatražila proširenje njezine odluke o izručenju.

Austrijskom ministarstvu pravosuđa upućen je zahtjev za dodatno izručenje to jest dozvolu da se umirovljenom generalu Zagorcu sudi i za slučaj vikendice, rekao je u petak generalov odvjetnik Zvonimir Hodak.

Geiblinger je austrijskoj agenciji APA rekao da su Austrija i Hrvatska u pismenoj komunikaciji što se tiče proširenja optužnice protiv Zagorca (44), ali da se radi samo o obavijesti da hrvatsko pravosuđe to planira.

Zagorec se u petak na zagrebačkom Županijskom sudu usprotivio da mu se sudi i za slučaj vikendice smatrajući da je riječ o politički motiviranom procesu, rekao je Hodak.

Negativno Zagorčevo očitovanje na taj zahtjev bit će dostavljeno austrijskom Ministarstvu pravosuđa koje treba donijeti odluku o zahtjevu Hrvatske.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije