Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOŽIVOTNO OBILJEŽENI

Austrija uvodi kazneni Registar terorista i oduzima im vozačku dozvolu

Foto: Snježana Herek
1/3
26.05.2021.
u 15:48

Ministrica pravosuđa Zadić je rekla da je vlada odlučila poboljšati i uvjete u zatvorima, te da će u zatvorske centre u Astenu i Göllersdorfu uložiti 140 milijuna eura.

Kako bi opasnost od terorističkih napada svela na minimum, austrijska je vlada danas na Ministarskom vijeću odlučila uvesti kazneni Registar potencijalno opasnih terorista, rekao je u srijedu u Beču  ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer na zajedničkoj konferenciji s ministricom pravosuđa Almom Zadić.

„Ekstremni rubovi društva u posljednje su se vrijeme drastično radikalizirali, uključujući ekstremno desne terorističke“, pojasnio je Nehammer istaknuvši: „Kako bi se rizik novog terorističkog napada minimalizirao potreban je sustavni pristup, da bi zemlja još jednim dijelom postala sigurnija“.

Ministar unutarnjih poslova je napomenuo da je uvođenje Registra za kažnjavane teroriste „novina“ i da se radi o „bitnoj mjeri“ kako bi se sve informacije vodile na jednom, središnjm, mjestu. Pojasnio je da će time „potencijalno opasne ljude biti lakše identificirati, a oduzeti će im se i vozačka dozvola“. Evidencijom u Registar također će, prema ministrovim riječima, biti spriječeno da već kažnjavani teroristi legalno dođu u posjed oružja i eksploziva.

„Kažnjavani teroristi uneseni  u Registar biti će doživotno obilježeni“, istakao je austrijski ministar unutarnjih poslova Nehammer.

Ministrica pravosuđa Zadić je rekla da je vlada u sklopu „najveće reforme provedbe mjera u posljednjih pedeset godina“ odlučila, između ostalog, poboljšati i uvjete u zatvorima, te da će u zatvorske centre u Astenu i Göllersdorfu uložiti 140 milijuna eura.

„Prioritet je resocijalizacija zatvorenika“, istaknula je Zadić. Napomenula kako se novac namjerava uložiti, između ostalog, u stvaranje boljih preduvjeta u zatvorima, u obrazovanje zatvorskog osoblja koje radi na zbrinjavanju zatvorenika, kao i u menadžment koji ih otpušta. 

Provedbu mjera se namjerava, prema ministričinim riječima, učiniti  „pravednijom“ i „ljudski komfornijom“. 

„Na tome sada radimo“, poručila je ministrica Alma Zadić.  

VIDEO: Forenzički tim i policija na ulicama Beča gdje se dogodio teroristički napad

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
19:26 26.05.2021.

To da borbom protiv pravog terorizma nema veze! To je priprema za ugnjetavanje političkih neistomišljenika i njihovu društvenu izolaciju. Jer po njihovoj definiciji i onaj koji se bori za ljudska prava koja su nam ukinuta u ime plandemije se u glavama političara vode kao teroristi!!! Sam Nehammer je to već nedavno izjavio....

HO
homophob
17:07 26.05.2021.

Oduzimanje vozacke dozvole, vjerojatno kao namjera sprecavanja koristenja vozila za masovno gazenje civila, moze imati smisla jedino kada se naprave uredaji u autima u koje ce trebati umetnuti vozacku dozvolu za pokretanje vozila. Poboljsanje komfora zatvorenika - mozda kao motivacija da se teroristi sami prijave u zatvore - jedino ako ce to izgledati kao ClubMed sa 70 djevica dobrovoljki za muslimanske mucenike. Srcedrapateljni, politicki korektni politicari su nemoguce kratka razmisljanja kada se radi o stvarnom svijetu ali ce vas uvijek iznenaditi nerazumnim dubiozama!

NN
novo nenormalni
17:23 26.05.2021.

diskriminacija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije