Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni zločinac

Australski sud ponovo odbacio žalbu na izručenje Kapetana Dragana

kapetan Dragan
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
12.12.2014.
u 09:24

Kapetan Dragan u Australiji živi pod imenom Daniel Sneddena već osam godina

Australski savezni sud odbacio je još jednu žalbu na izručenje koju je podnio vođa srpskih paravojnih snaga u RH Dragan Vasiljković, a kojeg se traži zbog ratnih zločina počinjenih tijekom Domovinskog rata.

Kapetan Dragan u Australiji živi pod imenom Daniel Sneddena, podsjećaju australski mediji, a već osam godina niječe umiješanost u zločine i pokušava osporiti zahtjev za izručenjem.

Uhićen je u Perthu 2006. i trenutno se nalazi u pritvoru. Sumnjiči ga se da je kao vođa srpskih paravojnih snaga u tzv. Krajini  na području Knina, ali i Benkovca 1991. i 1992. sudjelovao u mučenjima ratnih zarobljenika te naređivao njihova ubojstva. Zapovijedao je i napadom na grad Glinu tijekom čije su okupacije poginuli mnogi civili.

>>Kapetan Dragan ostaje u zatvoru do izručenja Hrvatskoj

>>Kapetan Dragan se ipak neće izvući?

Komentara 21

MA
makotako
11:06 12.12.2014.

samo da ga ne izruce u Hrvatskoj, to bi bilo previse za ovu vladu,jer ova vlada nije nikad bila spremna za takve poduhvate da primi srbijansku elitu a da pri tome ne daju nista,takvo zblizavanja vlada ne prakticira

IV
ivica.vranjic
10:23 12.12.2014.

Samo farsa. Cetnika imamo previse i ovdje. Ali ako ga i dostave na nasu adresu ovi nasi nece znati kako da ga docekaju i smjeste u apartman. A osobito kako da se ponasaju prema njemu...jer ipak je dosao izdaleka i nebi bilo dobro da istrese "poklone" koji ce ih prokazati...

Avatar Nexus
Nexus
10:15 12.12.2014.

"Australski savezni sud odbacio je još jednu žalbu na izručenje koju je podnio vođa srpskih paravojnih snaga u RH Dragan Vasiljković, a kojeg se traži zbog ratnih zločina počinjenih tijekom Domovinskog rata".=====Ja ovo ne razumijem!===Zar je dotični sam zatražio svoje izručenje?===Objasnite mi molim Vas, jer ja sam autodidakt Hrvatskog jezika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije