Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osramotila vladu

Australska ministrica odstupila jer je iz proračuna platila privatno putovanje

Sussan Ley
Reuters/PIXSELL
13.01.2017.
u 08:13

Bivša ministrica tvrdi kako odluka da kupi apartman za 473.300 američkih dolara tijekom putovanja u svibnju 2015. nije bila "planirana i predviđena".

Australska ministrica zdravstva Sussan Ley dala je u petak ostavku zbog skandala s trošenjem proračunskog novca u privatne svrhe, izazvavši muke premijeru Malcolmu Turnbullu na samom početku nove godine.

Ley, koja je bila i ministrica za sport i brigu o starijima, našla se pod pritiskom javnosti pošto je otkriveno da je tražila povrat novca iz proračuna za nekoliko posjeta Gold Coastu, ljetovalištu u državi Queensland, uključujući i onaj kada si je kupila apartman.

Bivša ministrica tvrdi kako odluka da kupi apartman za 473.300 američkih dolara tijekom putovanja u svibnju 2015. nije bila "planirana i predviđena".

Ley je u priopćenju rekla da nije prekršila nijedan zakon, ali je odlučila dati ostavku jer je osramotila vladu.

"Prihvaćam kritike, pa i ljutnju javnosti zbog privilegija političara... to zahtjeva odgovarajući odgovor", rekla je.

"Australci od političara očekuju da novac poreznih obveznika troše oprezno, brineći u svakom trenutku da javne izvore financiranja koriste učinkovito i etično"", rekao je premijer Turnbull prihvaćajući ostavku Ley.

Premijer je obećao da će osnovati posebno parlamentarno povjerenstvo koje će kontrolirati kako političari troše javni novac.

Komentara 20

Avatar think pink
think pink
08:48 13.01.2017.

možda tako bude i u ovoj banana-državi.... za jedno 300 godina...

VI
Vito
08:58 13.01.2017.

miso 13.01.2017 u 08:49h __________ Ne, naš predsjednik se vratio s privatnog putovanja iz USA, a porez je izbjegao platiti dajući novce osuđenoj pljačkaškoj organizaciji iz koje je dobio potrebne novce za predsjedničku kampanju. ___________ Australska ministrica je samo "plagirala" hrvatskog predsjednika.

ST
Stipan
09:39 13.01.2017.

Tako i treba! Trebala bi i Kolinda da se ugleda na nju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije