Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
roditelji ne razumiju

Australac se probudio iz kome. Zaboravio engleski, ali 'rasturio' kineski!

 Ben McMahon,Australac
Foto: Facebook
1/3
03.09.2014.
u 12:06

Mladi Ben McMahon iskoristio je novostečeni potencijal i počeo raditi kao voditelj na mandarinskoj televiziji

Ben McMahon postao je prava zvijezda nakon što je prije dvije godine doživio stravičnu prometnu nesreću i završio na nekoliko tjedana u komi. Kada se 22-godišnji mladić probudio, progovorio je na tečnom mandarinskom kineskom jeziku i nije se mogao sjetiti niti jedne riječi na engleskom. Šokirani roditelji nisu ga mogli razumjeti, piše Daily Mail. Iako je Ben u školi učio kineski jezik, nikada ga nije govorio tečno.

- Nisam razmišljao o tome, ali kada sam progovorio kineski je došao prirodno - kazao je McMahon kojemu je trebalo još nekoliko dana da se prisjeti materinskog jezika. Mladić je iskoristio novostečeni potencijal te ubrzo nakon izlaska iz bolnice počeo raditi kao turistički vodič u Melbourneu. Organizirao je ture za Kineze i postao voditelj na mandarinskom televizijskom programu. Ove godine preselio se u Šangaj i upisao studiji trgovine.

Daily Mail podsjeća i na ostale slučajeve ljudi koji su progovorili strane jezike nakon buđenja iz kome. Tako je 13-godišnja djevojčica iz Knina progovorila njemački jezik dok je američki mornarički veteran, koji je u srpnju 2013. pronađen u nesvjesnom stanju u hotelskoj sobi, nakon buđenja počeo pričati na švedskom.

>>Mislili su da je u komi, a 23 je godine ležao nepokretan i pri svijesti

>>Imao sam ozljedu kao Schumacher. Bio sam na rubu smrti, a danas trčim maraton

 

Komentara 9

Avatar tajar
tajar
12:57 03.09.2014.

I naš Hajdaš Dončić priča engleski, a još je u komi!

KO
Komacero
16:32 03.09.2014.

Evo ja znam da Tatjana nekad zivjela u Irskoj i prala ves u hladnoj vodi sigurno ce je mucit reuma i zglobovi ja to znam

KO
Komacero
16:28 03.09.2014.

Dokaz reinkrenacije da se ponovo radamo,kako bi ponovo u matrijalnom ljutskom tjelu procistili karmu ili dusu.Samo to nevrjedi za Hr komuniste koji mrze sve Hr. Nije slucajno da se rodis ko pripadnik jednog naroda kulture,na odredenom mjestu i odredenom trenutku.Akoo to nepostujes sve bogatstvo koje si steko lopovlukom ubojstvima te proganja u 100 novih zivota.Onda se pitas zasto bas ja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije