Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokantno

Assange je bingao samoubojstvo Slobodana Praljka

Simon Dawson/REUTERS/PIXSELL
25.09.2020.
u 09:05

Suosnivač WikiLeaksa gledao je Praljkovo samoubojstvo kadar po kadar i sam razmišljajući o samoubojstvu nakon dugotrajne izolacije u ekvadorskoj ambasadi

Julian Assange, najpoznatiji svjetski zviždač koji sada sjedi u londonskom zatvoru, povjerio je liječniku koji ga je obilazio dok se nalazio u ekvadorskoj ambasadi kako je bingao, dakle pasionirano i neprekidno gledao samoubojstvo generala Slobodana Praljka u sudnici UN-ova suda u Haagu.

Dr. Sondra Crosby to je izjavila na saslušanju o izručenju suosnivača WikiLeaksa. Posvjedočila je i kako je Assange vidljivo propadao i mentalno i fizički od listopada 2017. godine pa do zadnjeg od njezina ukupno četiri posjeta.

Crosby je profesorica na Medicinskom fakultetu u Bostonu. Pred sudom je izjavila kako je prilikom posjeta u veljači 2018. godine Assange prvi put iznio razmišljanja o samoubojstvu, odnosno o tome je ozbiljno razmišljao te je u tu svrhu bingao samoubojstvo Slobodana Praljka na Međunarodnom sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Haagu koje se dogodilo nekoliko mjeseci ranije.

Podsjetimo, nakon što je Međunarodni sud potvrdio njegovu presudu na 20 godina zatvora, Praljak je deklarirao svoju nevinost te je iz bočice popio otrov kalijev cijanid srušivši se nakon toga te dva sata kasnije preminuvši u bolnici.

Sve je prikazivano uživo putem internetske stranice suda pa je Assange sve mogao i vidjeti. Liječnici je opisao kako je zaustavljao kadar po kadar te analizirao Praljkovo lice dok si je oduzimao život.

Assangeovi odvjetnici tvrde da bi si on doista mogao pokušati oduzeti život ako mu se odredi izručenje u Sjedinjene Države te da mu je mentalno zdravlje ozbiljno narušeno.

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Duslikr
09:41 25.09.2020.

Bingeao? Što to znači?

EE
eem
10:23 25.09.2020.

Bingeao? Prijevod molim

MP
miroslav.petkovic.7564
09:26 25.09.2020.

On je oasji sin Praljka su mogli spasit dasu htjeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije