Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sirija

Assad: Europa će "platiti cijenu" ako isporuči oružje pobunjenicima

bashar al-assad
Reuters/PIXSELL
17.06.2013.
u 18:11

Sirijski predsjednik rekao je za njemačke dnevne novine da će europsko "dvorište postati terorističko", ako budu slali oružje

Europa će "platiti cijenu" isporuči li oružje pobunjeničkim snagama u Siriji, rekao je predsjednik Bashar al-Assad u intervjuu za njemačke novine, prenosi Haaretz.

– Ako Europljani isporuče oružje, dvorište Europe postat će terorističko i Europa će platiti cijenu za to – rekao je u isječku intervjua koji će biti objavljen u dnevnim novinama Frankfurter Allgemeine Zeitung u utorak.

Također je upozorio da će isporuka oružja rezultirati izvozom "terorizma" u Europu.

U svojim prvim komentarima nakon što je SAD priopćio u četvrtak da će se vojna pomoć slati pobunjenicima u borbi za njegovo rušenje, Assad je rekao:

– Teroristi će steći iskustvo u borbi i vratiti se s ekstremističkim ideologijama – kaže.

Europska unija također je odustala od embarga na uvoz oružja Siriji, dopustivši da Francuska i Britanija naoružaju pobunjenike.

Assadove izjave došle su nakon što su zapadni čelnici uoči sastanka G-8 summita u Sjevernoj Irskoj kritizirali ruskog predsjednika Vladimira Putina zbog potpore Assada u dvogodišnjem ratu.

>>Obama šalje direktnu vojnu pomoć sirijskim pobunjenicima!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije