Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arsen Bauk:

'Od danas se u mome uredu nalazi slika Tuđmana u partizanskoj uniformi s petokrakom'

Arsen Bauk
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
07.12.2016.
u 13:59

Pozivam sve ove koji su "za dom spremni" da je dođu skinuti. Ako im nije "delikatno", objavio je Bauk

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk izvijestio je javnost kako od danas u svom uredu drži fotografiju Franje Tuđmana u partizanskoj uniformi.

– Od danas se u mom uredu nalazi slika prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u partizanskoj uniformi s petokrakom. Pozivam sve ove koji su "za dom spremni" da je dođu skinut. Ako im nije "delikatno" – objavio je Bauk na Facebooku.

Očito je riječ o reakciji na pozive da se uz ustaški pozdrav ''Za dom spremni'' osude i komunistički simboli. Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier u ponedjeljak je, reagirajući na postavljanje ploče s tim pozdravom u Jasenovcu, rekao kako će Vlada postupiti na tragu programa HDZ-a koji osuđuje sve totalitarizme – i fašizam i nacizam i komunizam.

Bauk je u ponedjeljak također na Facebooku objavio i Tuđmanovu osudu fašističkih oznaka, koju je prvi predsjednik RH i utemeljitelj HDZ-a izrekao 1992.

>> Bauk i Glavašević mini performansom protiv ploče u Jasenovcu

>> Bauk objavio Tuđmanovu osudu fašističkih oznaka: 'Franjo je imao petlju'. Komadina: Ploču s ustaškim sadržajem MUP treba ukloniti

Komentara 198

JE
jerekukumar
14:14 07.12.2016.

aresene? mi smo za svoj dom spremni, a u tvoj dom ne želim stupiti nogom. ti si osoba bez karaktera i časti. sve vas kojima su bliže i draže imaginare srpske žrtve od hrvatskih heroja bi trebalo deportirati iz ove zemlje.

Avatar Cinco
Cinco
14:04 07.12.2016.

SDPovski domet je kreveljenje, glupe doskočice i primitivizam. Ništa se nije promijenilo odlaskom poglavice.

KA
KaNiDora
14:00 07.12.2016.

Čime se oni bave dok narod kopa po kontejnerima... stravično

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije