Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Od danas se u mome uredu nalazi slika Tuđmana u partizanskoj uniformi s petokrakom'

Pozivam sve ove koji su "za dom spremni" da je dođu skinuti. Ako im nije "delikatno", objavio je Bauk
07. prosinca 2016. u 13:59 198 komentara 13434 prikaza
Arsen Bauk
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk izvijestio je javnost kako od danas u svom uredu drži fotografiju Franje Tuđmana u partizanskoj uniformi.

– Od danas se u mom uredu nalazi slika prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u partizanskoj uniformi s petokrakom. Pozivam sve ove koji su "za dom spremni" da je dođu skinut. Ako im nije "delikatno" – objavio je Bauk na Facebooku.

Očito je riječ o reakciji na pozive da se uz ustaški pozdrav ''Za dom spremni'' osude i komunistički simboli. Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier u ponedjeljak je, reagirajući na postavljanje ploče s tim pozdravom u Jasenovcu, rekao kako će Vlada postupiti na tragu programa HDZ-a koji osuđuje sve totalitarizme – i fašizam i nacizam i komunizam.

Bauk je u ponedjeljak također na Facebooku objavio i Tuđmanovu osudu fašističkih oznaka, koju je prvi predsjednik RH i utemeljitelj HDZ-a izrekao 1992.

>> Bauk i Glavašević mini performansom protiv ploče u Jasenovcu

>> Bauk objavio Tuđmanovu osudu fašističkih oznaka: 'Franjo je imao petlju'. Komadina: Ploču s ustaškim sadržajem MUP treba ukloniti

Piraex
Svi na struju
Kako turistički djelatnici i ugostitelji mogu profitirati od sve veće zastupljenosti električnih automobila

A1 izdvaja za Vas

 • jerekukumar:

  aresene? mi smo za svoj dom spremni, a u tvoj dom ne želim stupiti nogom. ti si osoba bez karaktera i časti. sve vas kojima su bliže i draže imaginare srpske žrtve od hrvatskih heroja bi trebalo deportirati iz ove zemlje.

 • KaNiDora:

  Čime se oni bave dok narod kopa po kontejnerima... stravično

 • Avatar Cinco
  Cinco:

  SDPovski domet je kreveljenje, glupe doskočice i primitivizam. Ništa se nije promijenilo odlaskom poglavice.