Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOŠLI NA RED

Arkanove crvene beretke pod istragom srpskog tužiteljstva

arkan
Foto: Branimir Bradaric/Vecernji list
03.01.2016.
u 14:12

Još se ne zna tko će na slučaju naslijediti Vladimira Vukčevića, višegodišnjeg tužitelja za ratne zločine Srbije

Donesena je zapovijed o istrazi Srpske dobrovoljačke garde kojom je zapovijedao Željko Ražnatović Arkan, rekao je za B92 Vladimir Vukčević, višegodišnji tužitelj za ratne zločine Srbije koji je nedavno otišao u mirovinu.

- Crvene beretke smo ostavili Miljku Radisavljeviću. Gardu smo radili, sad je donijeta zapovijed o istrazi. Dotaknuli smo je, ali na kraju. Slučaj Bitići radimo od prvog dana, nije urađen, ali to nije naša krivica. Mi smo sve uradili, oni drugi nisu, rekao je Vukčević koji je na mjestu tužitelja proveo 12 godina.

Srbijanske vlasti očigledno pažljivo biraju tko će biti Vukčevićev nasljednik jer on još nije izabran niti se zna kada će biti izabran.

Govoreći o 12 godina na mjestu tužitelja, tijekom kojih je ispratio pet premijera i pet ministara, Vukčević je rekao kako je najveći uspjeh to što se uspio održati s obzirom na političku situaciju. Kazao je i kako je svih tih 12 godina politički pritisak bio stalno prisutan. 

Imali su problema i s brojem ljudi koji bi radili na raznim slučajevima ratnih zločina.

- Slučajevi Srebrenica i Ćuška su pri kraju. Dubrava je veliki zločin ali za njega nismo imali kapaciteta. Od početka radimo s ovim brojem ljudi. Na Srebenici je radilo troje. Nama su potrebni ljudi, najmanje dva-tri zamjenika i četiri-pet pomoćnika. Tražili smo više puta. Tako bi smo uradili i tu Dubravu. Ponosan sam što smo se održali u ovom sustavu. Radili smo čestito. Imao sam i troje-četvoro mladih koji su stasali na dobrim predmetima i na to sam ponosan, rekao je Vukčević.

Tko god zamijenio Vladimira Vukčevića na stolu će ga dočekati i predmet Srpske dobrovoljačke garde čiji je krvavi trag vidljiv u Hrvatskoj, ali i BiH. Arkanova garda je u Erdutu, nedaleko od Dalja, imala svoju bazu gdje se provodila i obuka, a odakle su i išli na ratišta.

>> Osvanule snimke na kojima Arkan nadgleda ubijanje civila u RH

Komentara 40

MA
makito
17:27 03.01.2016.

srbija nije bila u ratu sa hrvatskom, ni vucic,ni nikolic nisu bili u ratu...nije istina da je srpska vojska gadjala katolicke crkve .niti je vukovar bio cilj

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
17:58 03.01.2016.

Ne sudite mrtvima dok postoje zivi;sto cemo sa Vucicem i Nikolicem?

LU
ludivarazdinec
18:41 03.01.2016.

a kaj bumo s pupovcem i stanimirovicem....a ima ih jos i u Vukovaru na svakom koraku...kaj bumo sa njima...??? ja znam kaj bi....m...r im j...m!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije