Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORUKA HRVATSKOJ

Njemačka poručuje: 'Arbitraža se mora poštovati. Članice EU trebaju biti dobar primjer'

Savudrijska vala
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/4
29.06.2017.
u 11:48

Očuvanje integriteta međunarodnog sudstva u zajedničkom je interesu svih država

Posve neovisno o sadržaju odluke, s gledišta njemačke vlade važno načelo međunarodnog prava jest da se odluke arbitražnih sudova moraju poštivati te da ih stranke moraju implementirati, kaže se u današnjem priopćenju iz njemačkog veleposlanstva u Zagrebu.

– Međunarodno arbitražno sudstvo vrijedan je instrument međunarodnog prava te igra važnu ulogu u rješavanju međudržavnih sporova. U vezi s jednim bilateralnim pitanjem, Slovenija i Hrvatska zajedno su se podvrgnule međunarodnom arbitražnom postupku sporazumom od 4. studenoga 2009., kažu te ističu: – Očuvanje integriteta međunarodnog sudstva u zajedničkom je interesu svih država. Države članice Europske unije u tome moraju prednjačiti dobrim primjerom. 

 

Komentara 285

SA
Shariel Aron
11:58 29.06.2017.

Njemački sudac Bruno Simm i francuski sudac Gilbert Guillaume,predsjednik Arbitražnog suda i bivši predsjednik Međunarodnog suda pravde u Haagu ,uhvaćeni su sa prstima u pekmezu.Njemački pokušaj spašavanja ugleda svog suca će neslavno propasti jer taj je sudac svoj integritet prokockao.Zatooo bolje da šute jer će tek otvoriti novo pitanje propasti Arbitraže,e to nije samo ponašanje Slovenije,nego i tih dvoje korumpiranih sudaca.

BI
bitfojc
11:54 29.06.2017.

što se kod vas u Njemačkoj isto kupuju suci?

2F
2fast4u
11:55 29.06.2017.

najmsiješnije je što Slovenija , koja je kupovala suce, očito unaprijed zna da je dobila presudu?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije