Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problem arbitraže
Povratak na članak

Ne podrži li je EK, Slovenija s tužbom nema nikakve šanse

Dimitry Kochenov, profesor europskog prava i savjetnik nizozemske vlade, govori o tužbama članica protiv drugih članica EU. Države koje tuže bez potpore Komisije redom gube slučajeve. Do sada je zabilježeno samo pet slučajeva kad države nisu poslušale preporuku Komisije i tužile same.

Komentari 71

KO
koraknaprijed
13:50 03.03.2018.

Hrvatske vlada radi mnogo grešaka ali su ovoj slučaj odigrali za čistu peticu.

VL
Avatar Musashi
Musashi
13:29 03.03.2018.

Neće ih podržati jer ako podrže njih taj njihov način postaje model i alat da i Hrvatska tako postupi u graničnim sporovima sa susjedima kandidatima za EU, pa tako umjesto jednog problema EU dobiva tri problema.

VL
DZ
dzukaficuka
13:41 03.03.2018.

Ako ih podrži onda je EU jedna kriminalna organizacija bolje rečeno Mafija Zslovenci su kupili ona dva Sudca da u EU ima prva onda su ih trebali uhapsiti kao i ono dvoje Zslovenac sto su to činili .Ako mi ii i naši Državni odvijetnici ne reagiramo onda će EU misliti raditi šta žele od nas. Cvitanušić šta čekaš radi svoj posao ili idi čuvat Ovce

VL
Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
14:01 03.03.2018.

To bi bio presedan da se na varanju i mitu ispod stola gradi neka bolja budućnost EU !

VL
DU
Deleted user
15:06 03.03.2018.

Navodno da i banda Pink Panter tuzi draguljarnicu da zele njihove dijamante. Nadaju se da ce ih u tome podurpijeti EK, potplatili suce, pa vjeruju da je pravo na njihovoj strani :-)

VL
DU
Deleted user
13:30 03.03.2018.

Slovenci su svoju elitnu postrojbu vojnika poslali nepobjedivoj talijanskoj vojsci na dodatnu obuku.... nakon toga će razbiti hrvatske snage ( DVD Gornji praščići), i uvesti Savudrijsku valu pod okrilje matice Zlovenije.... ah, naručili su i nove čizme.....

VL
RI
rightside
15:09 03.03.2018.

haha, a tko to jos osim slovenije ocekuje da ce ek podrzat sloveniju nakon sta se jako dobro zna sta se tu dogodilo?? pa da ovo podrzi ek onda je jednostavno jasno da u eu moze radit sta god tko hoce bez obzira na tu skupinu zvanu EK..JER KAD ONI PODRZAVAJU MITO I KORUPCIJU I KORISTENJE ISTIH ZA OSTVARIVANJE CILJEVA, ONDA TAKO SMIJE RADIT BILO TKO I BILO GDJE U EU,,pa tako onda i hrvatska ima pravo na obranu teritorija koji se misli oduzet hrvatskoj , svim mogucim sredstvima,,

VL
SD
sdpesticid
13:18 03.03.2018.

jesu li eu sudovi kao i ovaj arbitražni u slučaju zaljeva ? to je pitanje svih pitanja..

VL
Avatar ivek
ivek
13:54 03.03.2018.

triba soloveni zabravnit pristup jadranu,,,

VL
AB
abendblatt
18:39 03.03.2018.

Stav EK je poznat,dakle Zlovenci popusili ste.

VL
PL
@ploto@
16:45 03.03.2018.

EK će podržati Sloveniju kad na vrbi rodi gržođe.

VL
DR
Draš
13:38 03.03.2018.

Ono što je stravično u ovome je da EK odlučije o svemu i arbitrarno a sama nema nikakakav demokratski legitimitet a još stravičnije je da novinarki ta činjenica nije uopče sporna.

VL
Avatar ychris
ychris
17:02 03.03.2018.

Arbitražni Sud je u svojoj odluci,posebno naveo:................. 1.da su obadvije strane pristale na poštivanje odluke Suda i da se odluka stupa na snagu danom donošenja iste..... 2.da uplitanje Slovenije u stavljanje dodatnih "dokaza" nije utjecalo na njihovu odluku.... 3.da su akteri tog cinjenja izbaceni iz daljnjeg postupka odlucivanja i da te "dokaze" Sud ne uzima u obzir.Kako i donošenja konacne odluke Suda.............. Stvarno je suludo koliko RH politika laže svoje gradane,kako o odlukamaSuda,tako i o svojim zakulisnim igrama...

VL
NA
navijeke
01:55 04.03.2018.

Ništa od svega toga, EK ne može arbitrirati u tom sporu bez hrvatskog dopuštenja jer bi time pogazila postulate na kojima je zasnovana EU, a Slovenija za aktiviranje članka 259 mora nepobitno dokazati hrvatsko kršenje međunarodnog prava. Zbog čega to ne može dokazati? U statutu od Slovenije korumpiranog arbitražnog suda jasno piše kako se niti jedna odluka ne može i ne smije jednostrano implementirati, a svaka odluka koja se ne potvrdi u oba parlamenta unutar šest mjeseci nakon donošenja, postaje nevažeća i pravno nepostojeća. Što je još zabavnije, isto piše i u sporazumu o arbitraži. Sve što moramo učiniti je nabaviti dovoljnu količinu grickalica i napitaka i ugodno zavaljeni zabavljati se promatrajući još jedan slovenski tragikomični igrokaz.

VL
Avatar Musashi
Musashi
14:05 03.03.2018.

Neće nastradati ako da, sada može nastradati ako ne da, jer ga LGBT mogu tužiti da im uskraćuje prava.

VL
Avatar ychris
ychris
17:03 03.03.2018.

Svaka cast Pussy i Plenkyu kako vam peru miniaturne mozgove....Anemicni i "knedla s pantofcaka",,,koji jad i bjeda......Kradze priznaje sudske presude samo ako su njenu korist. Kradze ce morati prihvatiti presudu.......... Sud je sud............... Ne može se "sada bi malo piškioo malo kakao", kako jednom rece Sanader..... Ocigledno je Kradze država koja priznaje samo presude koje njoj pašu. Ali postoji mehanizmi kojima se takvi divljaci mogu dovesti u red.

VL
DU
Deleted user
14:46 03.03.2018.

Da, ako stane....

VL
PO
podravec
12:53 04.03.2018.

Sef EK Junkers je vec jednom izjavio da je spor Slovenije i Hrvatske bilateralni problem za koji EK nije nadlezna.

VL
HA
hanzi
17:43 03.03.2018.

U ovoj tužbi, ako do nje dođe, dobit če sigurno advokati. Europska komisija če se morati odlučiti, ako prizna odluko arbitražnog suda ili ne. Što baš nije tako jednostavno, jer če odlučivati o poštenosti međunarodnih sudija, koji imaju veliko reputacijo. Ako ne prizna ovaj pravorijek, onda riskira, da kasnije niko neče poštivati sudskih odluka, ako mu neče biti po voli.

VL
Avatar ychris
ychris
17:50 03.03.2018.

Hrvatska je odbila rezultate prve arbitraže koju je proveo americki ministar obrane William Perry..... Hrvatska je odbila bilateralni sporazum Drnovšek Racan..... Hrvatska je odbila ovu zadnju arbitraži pred medunarodnim sudom.... Slovenija je pristala na svako od ta tri dogovora koje su prvotno prihvatile obje strane... Hrvatskoj je neprihvatljivo svako rješenje temeljeno na medunarodnom pravu i/li dogovoru......

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.