Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM
Povratak na članak

Arbitraža: SAD na strani Hrvatske

U međuvremenu su i iz američkog veleposlanstva u Ljubljani u prosincu 2016. poručili kako je rješenje bilateralnih sporova između članica EU i NATO-a odgovornost dviju vlada te da je SAD uvjeren da će pronaći rješenje.

Komentari 55

GA
Gaggi78
22:02 28.06.2017.

Hahahaha čudno da nam se stazić i pupi ne javljaju i da se oni ne bore hahaha aaahhh da pa da što je Hrvatsko oni to žele da unište :/ ali mi to još ne znamo :(

VL
DE
derin
22:40 28.06.2017.

Treba ostati jasan i jedinstven(SDP i grbin posebno). Ova arbitraža je u startu bila za Sloveniju lukavo osmišljena dobivena priča, jos i to nije bilo dovoljno nego su podmićivali. Slovenci ce biti spremni na sve, jer ako opet odemo naa sud dobivamo 100% , jer su svi dokazi na našoj strani, oni se vade jedino na sporazum zbunjenog Račan drnovsek.

VL
BL
bljak007
21:39 28.06.2017.

Hrvaški teritorij bova lahko rešili! Slovenci bojo popevali in se penjali po triglavu, po lojtrici gor, pa po lojtrici dol! Nobenga milimetra, hrvaške grude nebo nigdar v slovenskoj tujini!

VL
Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
09:01 29.06.2017.

Ja mislim da je balkanska domoljubna hendikepiranost izuzeto opasna zaraza jer ona onemogučava upotrebu logike, pravednosti i poštovanje međunarodno važečih ugovora. Sve ostalo su balkanske bajke koje su na kraju krajeva i dovele do zadnjeg balkanskog klanja i silovanja. Ako su u tome sudjelovala balkanska brača po krvi, kulturi, jelu i djelu to još više potvrđuje koliko je domoljubna hendikepiranost opasna bolest, pojava i sramna stvarnost.

VL
PO
Polikarp
15:46 29.06.2017.

Treba zahvali Račanu i njegovu veleiznajničkom potpisu s Drnovšekom u kojemu je prodao hrvatski teritorij. Čini se da je i Jaca Kosor zašutjela na svojemu twitteru, nakon što ubiremo plodove njezina veleizdajničkoj sporazuma s Pahorom. Čini se također da je Sanader bio u pravu kada je upozorio na opasne posljedice Jacinom potpisa. Ako Plenki i ekipa pokazu državničku mudrost i odlučnost u obrani Hrvatske i njezine cjelovitosti, oprost će im se mnogi doasadašnji grijesi!

VL
RE
realisticki
07:28 29.06.2017.

Ako netko reče "Dogovorite se!", ne vidim da drži nečiju stranu. Međutim nije isključeno, da u nekom trenutku Amerika da malo podrške Hrvatskoj., To bi bilo upozorenje Sloveniji da prestane pozivat Putina u posjetu.

VL
DU
Deleted user
09:30 29.06.2017.

derin je napisao da treba biti jedinstveni.......... sdp i pedja srbin te ostale petokrake se u "tisini" vesele svemu sto ne doprinosi dobroga ljepoj nasoj...

VL
Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
08:09 29.06.2017.

Ja se bojim ove pravedne EU arbitražne presude koja ipak ima međunarodnu valjanost nezavisno od toga kakve mi balkanske bajke sanjali i domoljubne mitove ganjali. Kada europski Slovenci nasmijani uz našu balkansku obalu zajedre po novom svome vanka prema otvorenom ostaće nama jedini izlaz da slično kao naša istočna balkanska brača po krvi, kulturi, jelu i djelu slavimo neke Gazimestane u vidu izlaska sa arbitraže. Balkanci smo baš smješna rulja.

VL
Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
08:17 29.06.2017.

Ja sam kao veliki hrvatski domoljub ubeđen da su SAD na strani Hrvatske a kao dokaz tome neka nanosim ćinjenice da je State Department organizirao presicu naše domoljubne balkanske predsjednice vanka ograde Bijele kuče na domoljubnom tretoaru inače namjenjenom za prolaznike i turiste sa kojima su SAD isto tako na istoj strani.

VL
ST
stefj
22:50 28.06.2017.

Zaboravljate tko je Trumpova supruga. Mislim da će se mišljenje ambasade brzo promijeniti, dovoljna je jedna Trumpova poruka na Twitteru...

VL
IB
iva.begovic
06:40 29.06.2017.

E pa sad, stvarno mislim, da ponekad "znam više". Ovo da je SAD na strani Hrvatske, a ne Slovenije, komentirala sam još prije mjesec-dva. Žao mi je, Slovenci. Moćna velesila, ona koja ima moćnu tehnologiju prisluškivanja, ima strateške interese ue u Hrvatskoj, a ne u Sloveniji. Vi ste stvarno neovisni kao država (nikome ne dugujete) i u EU ste, a Hrvatska je deklarativno neovisna, administrativno u EU, a u stvarnosti dio SAD-a kojima puno duguje.

VL
Avatar mama mia
mama mia
08:13 29.06.2017.

Kak je rekao "otac"domovine imamo Hrvatsku ja kažem sve manju i manju i ako nam budu Hasan Begovići njome upravljali bit će vrlo mala

VL
TR
tramontana
00:07 29.06.2017.

Hrvatska u startu nije išla s jednakih pozicija. Koliko su Slovenci kontaMINIRALI, mi nismo znali iskorisatiti. Mislim da je pri drugom sudu odmah trebalo tužiti Sloveniju za naknadu štete.

VL
DU
Deleted user
07:29 29.06.2017.

Fala tetti americi,ona nas uvjek u zadnjem trenu brani,pomaze nasem propalom vladajucem sistemu.

VL
DR
Draš
23:01 28.06.2017.

Krivo pišete,SAD nisu na našoj strani nego su neutralni to jest kažu dogovorite se a u prevodu ,sada nam dokažite koliko nas volite,pa čemo vidjeti što će biti.I mi i Slovenci moramo nabaviti vazelin ,pa na posao.A i ovaj "stručnjak" priča glupost,pa UK mu napada i bombardira zemlje širom svijeta bez i jednog pravnog utemeljenja,a on kaže što,da slučajno sutra netko napadne Hrvatsku i povredi njene granice ,da se nemamo pravo braniti ?

VL
GV
golub Vaso
07:45 29.06.2017.

pa tko je snimao Slovence nego USA, ali je Barbie dala nogu njihovom čovjeku na vrhu soa-e nakon što je upala u obradu Mamića, genijalno

VL
Avatar mama mia
mama mia
09:29 29.06.2017.

Šta na to sve kaže naš veliki šef Sabora on je bio ministar vanjskih poslova prodali ste nas i pokrali uništili nam narod i domovinu sve uz domoljublje

VL
MA
Machak
07:53 29.06.2017.

A ova fotka Kolinde i Trumpa bi to kao trebala dokazati da je Trump blizak Hrvatskoj....kad svi mi ne bi znali koliko je truda naša predsjednica uložila da se ugura ovdje.....btw nije li Trumpova supruga porijeklom - sorry ali riječ "podrijetlo" nisam i ne ću nikad prihvatiti - Slovenka?

VL
IB
iva.begovic
06:48 29.06.2017.

Učinili su, i čine još uvijek, sve što je u njihovoj moći da nas posvađaju sa susjedima, svima. SAD nije predvodnik demokratskog svijeta, baš naprotiv. Nemaju onaj ugled koji su imali prije, ni približno. Nedavno su o tome objavljena istraživanja.. Mi ćemo slijedeći ih, kao njihovi vazali, postati najomraženiji narod u Europi.

VL
NO
nogogaz
07:32 29.06.2017.

Arbitražu vodili i doveli na kraj največi međunarodni pravnici najvećih EU država. Slo i cro arbitra nista bila tog kalibra. Najveća greška je bio potpis HDZ Za arbitražu. Eupropska unija se isto potpisala na tu arbitražu i 100% će vjerovatt vrhunskim pravnicima. Merkel već izjavila juće da njemačka poštuje odluku i da ćemo je morat i mi. Ali mi smo imali izbore i napravili veliku grešku. Međunarodnom pravu nije potreban pristanak hrvatske. Vrijemenom će i hrvatska polako prihvatit arbitražnu odluku. A sad se ponašamo ko dijete. Nikad do sada nije bilo granice u savudrijskoj vali. Nikad. Problemu su u tom dijelu zbog fakta, da je istra bila taljanska. I slo i cro dio. Ni NDH nije imao istre i rijeke...tek je taj dio priključio jugi tito.prva granica slo-cro bila je na rijeki Mirni. Bakarsić i kardrlej pomerila ju u korist cro na dragonju.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.