Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Arbitraža: SAD na strani Hrvatske

29.06.2017.
u 00:02

U međuvremenu su i iz američkog veleposlanstva u Ljubljani u prosincu 2016. poručili kako je rješenje bilateralnih sporova između članica EU i NATO-a odgovornost dviju vlada te da je SAD uvjeren da će pronaći rješenje.

Iz veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj jučer su nam, na naš upit je li njihov stav u vezi graničnog spora i arbitraže Hrvatske i Slovenije još uvijek taj da je “na dvjema državama, objema članicama Europske unije i saveznicama u NATO-u, da razriješe to bilateralno pitanje” te da “bi ohrabrili obje države da se dogovore oko najboljeg puta za njegovo rješavanje” – odgovorili potvrdno.

– Da, to je još stav veleposlanstva – poručili su. Prvi put su taj stav iznijeli dan nakon izbijanja arbitražnog skandala 2015., također na upit Večernjaka. U međuvremenu su i iz američkog veleposlanstva u Ljubljani u prosincu 2016. poručili kako je rješenje bilateralnih sporova između članica EU i NATO-a odgovornost dviju vlada te da je SAD uvjeren da će pronaći rješenje.

    

>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju od četvrtka ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo: 

>> Božinović smjenjuje ravnatelja policije Srdarevića, v.d. bit će Dražen Vitez     

>> Trgovački sud odbio zahtjeve Sberbanka: novo je financiranje Agrokora zakonito     

>> Previranja i revanšizam u SDP-u, a stranka nikad slabija     

>> Zagrepčanin T. Jurčec kao Tyrion u Igri prijestolja     

>> Veliki rođendanski tjedan: danas poklon reprint Večernjeg lista iz 1998.  

  

 

 

Komentara 55

GA
Gaggi78
22:02 28.06.2017.

Hahahaha čudno da nam se stazić i pupi ne javljaju i da se oni ne bore hahaha aaahhh da pa da što je Hrvatsko oni to žele da unište :/ ali mi to još ne znamo :(

DE
derin
22:40 28.06.2017.

Treba ostati jasan i jedinstven(SDP i grbin posebno). Ova arbitraža je u startu bila za Sloveniju lukavo osmišljena dobivena priča, jos i to nije bilo dovoljno nego su podmićivali. Slovenci ce biti spremni na sve, jer ako opet odemo naa sud dobivamo 100% , jer su svi dokazi na našoj strani, oni se vade jedino na sporazum zbunjenog Račan drnovsek.

BL
bljak007
21:39 28.06.2017.

Hrvaški teritorij bova lahko rešili! Slovenci bojo popevali in se penjali po triglavu, po lojtrici gor, pa po lojtrici dol! Nobenga milimetra, hrvaške grude nebo nigdar v slovenskoj tujini!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije