Naslovnica Vijesti Hrvatska

Arbitraža: SAD na strani Hrvatske

U međuvremenu su i iz američkog veleposlanstva u Ljubljani u prosincu 2016. poručili kako je rješenje bilateralnih sporova između članica EU i NATO-a odgovornost dviju vlada te da je SAD uvjeren da će pronaći rješenje.
29. lipnja 2017. u 00:02 55 komentara 14921 prikaza

Iz veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj jučer su nam, na naš upit je li njihov stav u vezi graničnog spora i arbitraže Hrvatske i Slovenije još uvijek taj da je “na dvjema državama, objema članicama Europske unije i saveznicama u NATO-u, da razriješe to bilateralno pitanje” te da “bi ohrabrili obje države da se dogovore oko najboljeg puta za njegovo rješavanje” – odgovorili potvrdno.

Andrej Plenković PLENKOVIĆ Unatoč Den Haagu, Hrvatska ni fizički neće prihvatiti presudu 12.08.2014., Piranski zaljev - Savudrijska vala o kojoj odlucuje medjunarodni arbitrazni sud, u kojoj se uzgajaju skoljke koje se nalaze s hrvatske strane i poznate piranske solane u kojima se od davnina skuplja sol s morske povrsine. Photo: Dusko Marusic spor sa slovenijom Hrvatska neće biti na čitanju odluke. 'Arbitraža je za nas mrtvo slovo na papiru'

– Da, to je još stav veleposlanstva – poručili su. Prvi put su taj stav iznijeli dan nakon izbijanja arbitražnog skandala 2015., također na upit Večernjaka. U međuvremenu su i iz američkog veleposlanstva u Ljubljani u prosincu 2016. poručili kako je rješenje bilateralnih sporova između članica EU i NATO-a odgovornost dviju vlada te da je SAD uvjeren da će pronaći rješenje.

Miro Cerar ARBITRAŽA Cerar: Slovenija će odluku poštovati, no spremni smo za 'dan D' Marija Pejčinović Burić PEJČINOVIĆ BURIĆ 'Arbitraža je kompromitirana, Hrvatska neće biti na izricanju presude'      Miro Cerar Slovenija: Nakon arbitražne odluke Cerarova vlada neće pristati na nove razgovore

>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju od četvrtka ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo: 

>> Božinović smjenjuje ravnatelja policije Srdarevića, v.d. bit će Dražen Vitez     

>> Trgovački sud odbio zahtjeve Sberbanka: novo je financiranje Agrokora zakonito     

>> Previranja i revanšizam u SDP-u, a stranka nikad slabija     

>> Zagrepčanin T. Jurčec kao Tyrion u Igri prijestolja     

>> Veliki rođendanski tjedan: danas poklon reprint Večernjeg lista iz 1998.  

 | Autor :   

 

 

ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

  • Gaggi78:

    Hahahaha čudno da nam se stazić i pupi ne javljaju i da se oni ne bore hahaha aaahhh da pa da što je Hrvatsko oni to žele da unište :/ ali mi to još ne znamo :(

  • derin:

    Treba ostati jasan i jedinstven(SDP i grbin posebno). Ova arbitraža je u startu bila za Sloveniju lukavo osmišljena dobivena priča, jos i to nije bilo dovoljno nego su podmićivali. Slovenci ce biti spremni na sve, jer ako opet odemo na ... prikaži još!a sud dobivamo 100% , jer su svi dokazi na našoj strani, oni se vade jedino na sporazum zbunjenog Račan drnovsek.

  • bljak007:

    Hrvaški teritorij bova lahko rešili! Slovenci bojo popevali in se penjali po triglavu, po lojtrici gor, pa po lojtrici dol! Nobenga milimetra, hrvaške grude nebo nigdar v slovenskoj tujini!