Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
briga za okoliš

Apple gradi najveću privatnu solarnu elektranu u SAD-u

apple
AFP/PIXSELL
21.02.2012.
u 16:49

Riječ je o nadogradnji postojećeg podatkovnog centra u Maidenu u Sjevernoj Karolini

Apple planira izgraditi najveću privatnu solarnu elektranu u SAD-u, otkriva pogonski izvještaj te tvrtke za 2012. godinu.

Kako prenosi CBS, riječ je o nadogradnji postojećeg podatkovnog centra u Maidenu u Sjevernoj Karolini, čiju je izgradnju Apple naručio u 2011. godini. Centar će tako dobiti solarnu elektranu od 20 megavata koji će se prostirati na oko 40 hektara, a koji će centru pružiti dodatnu energiju uz manju štetu okolišu.

U izvještaju se naglašava da se i već postojećim objektima i te kako vodi računa o utjecaju na okoliš i štednji energije. Tako se, na primjer, vanjski zrak koristi za rashlađivanje tijekom noći i manje vrućih dana.

Spominje se i Appleovo sjedište u Cupertinu u Kaliforniji, koje ima reciklažni program i u kojemu se otpad iz menze kompostira. Uredi u Cupertinu su ukupno uštedjeli 5 milijuna kilovatsata energije.

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
Zagrebas
13:32 23.02.2012.

Koje budale, trebaju slusati Linica i Cacica i izgraditi si termoelektranu na ugljen. Mogu je nazvati iPlomin :-/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije