Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Aparatićem za zube otključavao lisičine

17. travnja 2009. u 18:23 5 prikaza

Slovenac Matjaž Trampuž (33), majstor bijega i međunarodni kriminalac s Interpolove tjeralice, kojega su zagrebački policajci uhvatili u četvrtak dok se šetao ulicom, u četvrtak je pokušao pobjeći iz bolnice Dubrava. Trampuž, kojega traže zbog krijumčarenja ljudi, krađa i prijevara, u bolnici je bio zbog ozljede nosa koju je zaradio pri uhićenju.

Da ne bi pobjegao, vezali su ga lisičinama. Snalažljivi je Slovenac pokušao otključati lisičine s pomoću aparatića za zube, no uočili su ga policajci. Prvi spektakularan bijeg, kojega se ne bi postidjeli ni hollywoodski redatelji, izveo je 2005. Iz talijanskog zatvora pobjegao je s još dvojicom zatvorenika. Njih su trojica žlicom za jelo 40 dana bušila rupu u zidu debelom 70 cm. Skrivali su je ormarom.

Kroz rupu su se iskrali do prostorija pisarnice na prvom katu i skočili kroz prozor. Zatim su se spustili u Ulicu Filzi koja je kilometar udaljena od granice sa Slovenijom. Iz zatvora u Novoj Gorici 2008. Trampuž je s kompanjonom Pavelom Nininom (37) zbrisao kroz prozor. Da bi srušili rešetke prozora zatvorske sobe, poslužila im je metalna noga stola, pišu slovenski mediji.

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga