Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ IZ OŽUJKA

Ante Roso osumnjičen za podmetanje paklene naprave u Porsche poduzetnika

Foto: PIXSELL/PU zagrebačka
1/5
11.12.2020.
u 15:15

On i njegov 42-godišnju pomagač su s još jednom, kako kaže policija nepoznatim supočiniteljem, u ožujku ove godine, namjeravali ubiti Darija B. pa su pribavili dijelove eksplozivne naprave

Dovezeš Porsche na servis, a onda ti u njemu nađu eksplozivnu napravu. Upravo to dogodilo se prije par mjeseci zagrebačkom poduzetniku Dariju B. (43), a zagrebačka policija priopćila je da je za otkrila tko su počinitelji. Među onima koji se sumnjiče za taj događaj koji je okarakteriziran i kao pokušaj teškog ubojstva je i Ante Roso (51), koji je uhićen dok se za njegovim 42-godišnjim pomagačem još uvijek traga.

Rosino ime pojavljivalo se na stranicama novinskih crnih kronika u kontekstu krvave pljačke Fine kada su u rujnu 2005. u Zagrebu ubijena dvojica zaštitara Sokol Marića. Roso je bio optužen da je pribavio informacije koje su omogućile da se razbojstvo dogodi, no na koncu je oslobođen optužbi. Na stranicama  novinskih crnih kronika njegovo ime se pojavljivalo i kada su ga pokušali ubiti za što je bio optužen i osuđen Ivan Boršić.

Što se tiče onog za što se Roso sada sumnjiči, on i njegov 42-godišnju pomagač su s još jednom, kako kaže policija nepoznatim supočiniteljem, u ožujku ove godine, namjeravali ubiti Darija B. Pa su pribavili dijelove eksplozivne naprave, odnosno GPS uređaj, mobitele i eksploziv, odnosno sve što im je potrebno kako bi izradili eksplozivnu napravu koja se aktivira na daljinu.

Nakon što su sastavili eksplozivnu napravu koja se sastojala od mobitela, elektro-detonatorske kapisle i eksploziva, sredinom travnja su je, kažu u policiji, postavili u prednji dio Porschea kojim se koristio Dario B. Osim toga na vozilo su postavili i GPS uređaj kako bi pratili kuda se kreće, te su prateći ga putem GPS lokacija, pokušali aktivirati eksplozivnu napravu. No srećom, kada su je postavili u nečemu su pogriješili pa se naprava nije aktivirala. Kako u svom naumu da ubiju Daria B. nisu uspjeli prvi put, odlučili su pokušati ponovo, pa su opet pribavili sve što im je trebalo za sastavljanje eksplozivne naprave. Ponovo su je stavili u isto vozilo, ponovo su ga pratili pomoću GPS-a, no paklena se naprava naprava ponovo, iz nepoznatog razloga, srećom nije aktivirala.

No Dario B. je taj put čuo neke neobične zvukove u vozilu zbog čega je posumnjao da se radi o tehničkom kvaru. Zbog toga je Porsche odvezao na autoservis te se neugodno iznenadio kada su djelatnici autoservisa našli paklenu napravu u vozilu, koju su izuzeli pirotehničari.

Roso je uhićen te će vjerojatno biti doveden pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda radi određivanja istražnog zatvora dok se za njegovim 42-godišnjim pomagačem traga.

VIDEO Mjere za trgovačke centre i trgovine koje vrijede do 10. siječnja

Ključne riječi

Komentara 9

FA
fajlpz
16:12 11.12.2020.

Baš izgleda neki fini tip ne bi mrava zgazio. Podmeću mu 100•/•

PR
prokurator
22:37 11.12.2020.

roso, jedan od najvećih krimo-arvata u svemiru.

DM
drazen.muhvic
15:58 11.12.2020.

Opet geni kameni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije