Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bačić:

Radi se o izvanrednom povjereniku, a ne Vladinom. Imenovao ga je sud na prijedlog Vlade

Branko Bačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
07.02.2018.
u 14:39

Vjerujem da će sutra ili preksutra Odbor za izbor i imenovanje utvrditi listu kandidata izbor članova povjerenstva

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić nije želio danas komentirati SDP-ov prijedlog prema kojem bi i izvanredni povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak bio obveznik Zakona o sprječavanju sukoba interesa jer još, naglašava, nije vidio njihove argumente za to. Ipak, naglašava, Ramljaka je imenovao Trgovački sud, istina, na prijedlog Vlade.

- Ovdje ne radi o vladinom povjereniku nego o izvanrednom povjereniku kojeg je imenovao sud. Doduše na prijedlog Vlade, ali ipak je konačna odluka bila na sudu. S druge strane, izvanredni povjerenik nema javne ovlasti i ne raspolaže javnim novcem nego novcem određenog trgovačkog društva, u ovom slučaju Agrokora. Ako bismo se vodili logikom koju navodi SDP, onda bi i svi stečajni upravitelji, koji sud imenuje i uime suda provode stečajeve u brojnim hrvatskim tvrtkama također mogli biti državni dužnosnici. Kažem, izvanredni povjerenik raspolaže novcem vjerovnika i oni, a ne izvanredni povjerenik odlučuju o svim važnim pitanjima koja se tiču sudbine Agrokora, a te su odluke propisane zakonom o izvanrednoj upravi – tvrdi Bačić.

Osvrnuo se i na kritike da ni šest mjeseci nakon provedene procedure nije izabran novi saziv Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa kojemu 11. veljače ističe mandat.

- Vjerujem da će sutra ili preksutra Odbor za izbor i imenovanje utvrditi listu kandidata izbor članova povjerenstva. Traju konzultacije na razini Kluba HDZ-a i ostalih klubova parlamentarne većine o definiranju kandidata. Mora se predložiti dvostruko više kandidata nego što se bira članova povjerenstva. Kad definiramo listu, bit će... Na tome se stalno radi – tvrdi Bačić.

Upitan je li problem u tome što HNS podržava Daliju Orešković, a HDZ ne, Bačić odgovara kako je "HNS predložio dva kandidata za predsjednika povjerenstva, pa iz toga ne iščitava da je HNS predložio samo jednog kandidata i da čvrsto stoje iza njega."

- Nisam rekao da je HDZ protiv Orešković. Raspravlja se i razmišlja i o gospođi Daliji Orešković, koja je i jedan od prijedloga HNS-a. Mi smo se kao Klub već u nekoliko navrata očitovali o radu povjerenstva, kroz naše glasovanje o tim izvješćima odredili smo se o radu gospođe Orešković i cijelog povjerenstva – poručio je Bačić.

Branko Bačić
1/35

Komentara 8

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
19:56 07.02.2018.

Tko ce balkancima objasniti da u biznisu, bankama koncernama nema sukoba interesa. Strani vjerovnici su otpisali bar 60% duga, savjetnike placaju po US standardu sve skupa ni 1% od vrijednosti potrazivanja. Hrvatsku to ne kosta nista, kostalo bi da jeda je Agrokor otisao u bankrot, 50 000 nezaposlenih kostalo bi milijarde mjesecno. Treba to nacrtati Bulju, Petrovu, Grmoju Mavasu...

DR
droza
18:54 07.02.2018.

Novac koji će savjetnici zaraditi na restrukturiranju Agrokora nije javni novac, već kapital privatnih kompanija. Naglasak je na onome "nije javni novac". Uz svu "dobru" volju boljševika iz SDP-a i moralista iz Mosta, nitko privatnim subjektima koji upumpavaju stedstva u sustav Agrokor neće i ne može određivati, koliko i kome će davati svoj novac.

Avatar Bruno
Bruno
19:59 07.02.2018.

Takozvana oporba se dobro blamirala kao i uvijek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije