Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andro Vlahušić:

Slobodnu se volju Dubrovčana ne smije promjeniti krađom glasova

Andro Vlahušić
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
20.03.2015.
u 23:25

Domaći su HDZ-ovci, isturajući ispred sebe Mata Frankovića, obećali svom predsjedniku veliki politički miraz i sada ga pokušavaju prinijeti na najružnije načine, kaže Vlahušić

 - Grad slobode i slobodnih ljudi u ovoj je izbornoj kampanji doživio pomračenje pod navalom lažnih napada, podmetanja i osobnih uvreda, izmišljanja i laži, prijetnji i ucjena iz kuhinje HDZ-a koji se ovime vratio u svoja najmračnija vremena. U pokušaja da se dobije izbore u Dubrovniku HDZ ne preže se ni od nekih podzemnih i kriminalnih aktivnosti, kakve politička i izborna praksa u našem gradu još nije zabilježila. Domaći su HDZ-ovci, isturajući ispred sebe Mata Frankovića, obećali svom predsjedniku veliki politički miraz i sada ga pokušavaju prinijeti na najružnije načine. Na veliku žalost, cijenu tog obećanja plaćaju i neki sasvim nedužni naši sugrađani, poručio je u priopćenju Andro Vlahušić.

Vlahušić navodi slučaj dubrovčanke Putice, koja je 'zbog deložacije iz kuće dobila na korištenje gradski stan za kojeg uredno plaća stanarinu, mora zgroziti sve naše sugrađanke i sugrađane, sve Dubrovkinje i Dubrovčane koji su rasli i živjeli u slobodarskom duhu.'

 - Upravo je njezina hrabrost i potvrda našeg dubrovačkog načela slobode. Ucjena da se glasa za HDZ-ovog kandidata ili će biti izbačeni iz gradskog stana, koja je danas dobila novi oblik da preda četiri osobne iskaznice kako bi u njihovo ime mogli glasati, zaslužuje osudu svakog čovjeka, svakog Dubrovčanina. Ova opisana praksa krađe izbora kroz "krađu identiteta" nije samo politička prevara. To je i pravno kažnjiva radnja. I dojave koje smo dobili od naših sugrađana o plaćanju glasova za Mata Frankovića i to po 200 kn za glas (s uslikanom osobnom i glasačkim listićem sa zaokruženim brojem ispred njegova imena) je negacija slobode i dostojanstva ljudi. Ovakve pojave i aktivnosti, sudeći prema primjeru gospođe Putice, jasno se vežu uz izborni stožer HDZ-a i Mata Frankovića, ozbiljno narušavaju pravo građana da slobodnom voljom izaberu svoga gradonačelnika. Političke ucjene i HDZ-ova izborna praksa o kojoj je javno progovorila gospođa Putica ne smije promjeniti biračku volju Dubrovčana, kaže Vlahušić.

>> 'Za razliku od koalicijske vlade, HDZ nema nema plan na državnoj razini'

Komentara 15

Avatar viki_nuland
viki_nuland
02:41 21.03.2015.

Prvo i prvo Andro Vlahusic je iz Imotice a ne iz Dubrovnika, a kao drugo svi vec znaju da je pravamocno osudjen, sto je potvrdio i Vrhovni sud Republike Hrvatske, zbog lopovluka, odnosno zloupotrebe polozaja i ovlasti gradonacelnika kada je posegnu za novcima iz gradske blagajne i poklonio ih svom pajdasu, takodjer pravomocno osudjenom Peru Vicanu, i on se sada nasao govoriti o lopovluku, a drugi krug glasovanja se jos nije niti dogodio, vec je zakazan tek za nedjelju.

DU
Deleted user
01:48 21.03.2015.

ako ovaj osuđenik ne bude izbačen iz politike, definitivno se otvara prostor za novu karijeru sanadera - i to vrlo vjerojatno na novom premijerskom mandatu. doduše ne u hdz-u, jer su oni izbacili osuđenike, ali definitivno se može učlaniti u sdp i računati na jaku podršku.

HR
H.R.T.99
00:36 21.03.2015.

Gospodin bez obraza. Punomoćno osuđeni djeli lekcije. Koja sramota za Dubrovnik grad slavne prošlosti mogao bi biti vođen osuđenikom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije