Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Twittervju

Andro Vlahušić: Najbolje rješenje za Dubrovnik su prijevremeni izbori

Andro Vlahušić
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
09.12.2014.
u 06:45

Gradonačelnik Dubrovnika o neizglasavanju proračuna grada za 2015. godinu i hoće li Dubrovčani na nove izbore

Znači li to da je Dubrovnik pred novim izborima ili ćete još jednom pokušati dobiti podršku vijećnika?

Prijedlog proračuna od 437 milijuna kuna nominalno je najveći proračun u RH po glavi stanovnika, u iznosu od čak 10.255 kuna po stanovniku. Za ilustraciju, prema broju stanovnika za 20 posto je veći od zagrebačkog ili 2,5 puta veći od splitskog. Proračun nije izglasan iz isključivo političkih razloga. Mislim da Dubrovčani ne zaslužuju predstavnike koji podređuju interes građana svom osobnom. Očekujem prijevremene izbore i to je najbolje rješenje za Dubrovnik, no istodobno je to najlošiji ishod za građane jer bi mnogi projekti mogli biti zaustavljeni. Zbog toga ćemo do kraja godine Gradskom vijeću ponuditi plan privremenog financiranja.

Koji bi projekti bili usporeni ili zaustavljeni?

Nastavak nadogradnje OŠ Lapad i Dječjeg vrtića Palčica, uređenje Lapadske obale i komunalne lučice Batala, završetak procesa kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture...

Dođe li do izbora, očekujete li pobjedu?

Smatram da ću opet dobiti povjerenje svojih sugrađana.

>>Vlahušić: Opet ću pobijediti i imati 11, a ne pet vijećnika

Komentara 1

ZD
zdepar
11:06 09.12.2014.

ode i andro o ropotarnicu povijesti , ali s podebljanim buđelarom i novim stanom u zagrebu, sve u ime poštenja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije