Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SUKOBI

Andrić: Načelnik provodi etničko čišćenje Hrvata u Općini Vojnić

vojnic
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
11.03.2010.
u 17:21

Nebojša Andrić tvrdi kako je načelnik Branko Eremić ukinuo tri mjesta zato što na njima rade Hrvati, a prvi čovjek Vojnića odbacuje sve optužbe oporbenjaka.

Sjednice Vijeća u Vojniću smatramo nelegalnima - podnijeli smo zahtjev mjerodavnom ministarstvu da ih poništi, jer vladajući rade protuzakonito. No, dok čekamo odluku o poništenju, odlučili smo dolaziti samo na aktualni sat, ali su ga danas "vladajući" vijećnici prebacili za kraj sjednice, rekao nam je jučer Nebojša Andrić iz HDZ-a. Do 11 sati "odradili" su samo pet točaka dnevnog reda, jer je za 13 sati bila dogovorena stanka za ručak.

Bez ikakvih odgovora

– Ovo je kriminal; do sada nam na pitanja nisu odgovarali ni pismenim putem, a sada bismo trebali čekati aktulni sat do večeri – rekao je N. Andrić. Ipak je uspio pitati načelnika Branka Eremića koristi li službeni automobil u privatne svrhe, ali i zašto predsjednik Općinskog vijeća Milan Leljak ima službeni mobitel za koji je mjesečno trošio čak 700 kuna.

– Tvrdim da načelnik Eremić provodi etničko čišćenje, jer je ukinuo tri radna mjesta na kojima su radili Hrvati – dodao je Nebojša Andrić.

Načelnik Branko Eremić kazao je da nema govora o etničkom čišćenju, jer je smanjenje broja radnih mjesta dogovoreno sa sindikatom, a na te ih mjere "tjera'’ i Vlada.

– U Općini je 14 zaposlenih, a po napucima Vlade i u odnosu na broj stanovnika i vlastiti prihod u proračunu, trebalo bi biti deset zaposlenih. Većina djelatnika u našim službama su Hrvati, stoga takva tvrdnja nije istinita. Smanjivat ćemo i koeficijente za plaću, jer ste ih vi podigli 30 posto, pa sada trošimo 45 posto vlastitih prihoda u proračunu za plaće, a trebali bismo trošiti 20 posto – rekao je Branko Eremić i dodao da kao dužnosnik ima pravo službeni automobil koristiti 24 sata, što je radio, tvrdi, i njegov prethodnik Nebojša Andrić.

Ograničena potrošnja

– Imamo tri službena mobitela: načelnikov i zamjenikov, te onaj predsjednika Vijeća M. Leljaka, ali potrošnja je ograničena, meni na 600 kuna mjesečno, a njima na po 300 kuna. Milan Leljak imao je mjesečni račun na 700 kuna, ali je 400 kuna platio sam – dodao je načelnik Vojnića Branko Eremić.

Komentara 1

AK
akil
17:55 12.03.2010.

Ne vidim razloga da se novac ograničava službenicima,jer ni u drugim općinama nije bolje,pa zašto da ova općina bude bjela vrana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije