Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teritorijalni spor
Povratak na članak

Plenković o odluci: Ne namjeravamo primjenjivati njen sadržaj!

- Hrvatska ima načine da štiti svoj teritorij i svoje interese - poručio je Plenković

Komentari 95

Avatar jest
jest
16:45 29.06.2017.

Mislim da je važno da se konačno prestane uporno ponavljati lažna sintagma o dva prijateljska naroda. Prijatelji ne nastoje opljačkati tvoja dobra a točno to čine Slovenci. Mislim da je nakon svega a u svjetlu prošlosti i skandaloznog ugovora Račan-Drnovšek nužno u saboru donijeti ustavni zakon kojim se odbacuje ikakva mogućnost primjene ovakvih rezultata arbitraže odnosno kojim se odbacuju sve moguće buduće implikacije sporazuma Račan-Drnovšek. Nadalje nužno je razmotriti vrlo oštre protumjere u slučaju slovenskih pritisaka, a ne treba odbaciti ni osiguranje našeg teritorijalnog mora putem naše ratne mornarice. Uz sve navedeno potrebno je okrenuti se SAD-u i Velikoj Britaniji i ozbiljno uzdrmati Njemačke interese u ovom dijelu Europe. Njemačka nam nije prijateljska zemlja, vidjeli smo iz cijelog niza posljednjih događaja, od uzdizanja Srbije u regiji pa sve do zadnjeg slučaja.

VL
TO
tolitol
16:49 29.06.2017.

Nadam se da se ovaj put neće dogoditi kao s blokadom Srbije gdje je teta Angela priprijetila, a Plenki (samo iz njemu poznatog razloga) bezpogovorno poslušao.

VL
DU
Deleted user
16:47 29.06.2017.

Ta arbitraža je glupost sama po sebi, slovenci su imali želju za nečim, natjerali su ucjenom drugu stranu na arbitražu, arbitraža je ustanovila da nemaju dodir sa otvorim morem, isto je ustanovila da mora ispuniti želju slovenije te su sukladno tom željom oduzeli hrvatskoj teritorij. Uz to su uzeli mito od slovenije. Sud ne ispunjava želje, to je protivno zdravom razumu, a pogotovo se ne uvažava zahtjev dobijen ucjenom

VL
DU
Deleted user
16:46 29.06.2017.

Eu je korputivno kriminalna oganzacija koja se uz sve to polako pretvara u diktaturu

VL
GO
golub
17:44 29.06.2017.

Slovenci rado daju mito za nesto od trgovaca Hrvatske dobiju puno od opć. naćelnika pa sve do sudaca arbitraze. Na Zadarskim otocima postavili slovenske ulice i plaze koje drugi ne mogu koristiti a jednog dana će i to proglasiti sljovenskim teritorjem a Hrvati su brspomoćni.

VL
TZ
Tamna zvjezda
17:10 29.06.2017.

Što mislite zašto je "Great" izašla iz unije, pa vidjeli su da su naišli na još veće licemjere nego što su oni sami. Sada bi Hrvatska trebala organizirati referendum o izlasku iz te unije. Što očekivati kad Srbija jednog dana uđe u uniju, da nije žalosno bilo bi smiješno.

VL
DU
Deleted user
17:31 29.06.2017.

Neznam zasto ovoliko halabuke oko toga.Imamo unanimnu odluku sabora i nju trebamo postovat! Nikakvi njemci ili amerikanci samo mi i nas neupitan teritorij !

VL
CE
centirion
17:00 29.06.2017.

Ovo će ohrabriti i druge susjede BH,Srbiju Itd da u budučnosti posegnu za Hrvatskim teritorijem! Hrvatska vlada je jako uspješna u očuvanju svojih fotelja i debelih čekova ali ne i hrvatskih interesa i granica !

VL
Avatar Apsalar
Apsalar
17:13 29.06.2017.

Ameri su nam dali snimke slovenskog muljanja s arbitražom. S razlogom. Preko nas se kače s Njemačkom. Treba iskoristiti. Ali treba imati i na umu da USA nikad,ali baš nikad, nije okrenula leđa svojim saveznicima. Njemačka je, a osobito u zadnje vrijeme od kad vlada unijom... Trenutno je u ljubavi s Vučićem... sa srićom im.

VL
DI
Diesel
17:18 29.06.2017.

Da je sad Zoran Milanovic premijer, adezejci bi mu oci vadili i gurali ga u sukob sa Slovencima. Ovako ce sutiti, poviti i kako ono predsjednica kaze, "skinuti gace".

VL
DU
Deleted user
16:39 29.06.2017.

Niišta slavodobitno za SLO odnosno ta presuda arb. vijeća je njima donijela ono što bi ionako dobili u Piranskom zaljevu jer imaju tamo dulju obalnu crtu, koja je i urbanizirana pa bi većina sudskih odluka o međunarodnom zaljevu otišla na njihovu stranu - jer se to uvažava odnosno gleda se gdje živi većina obalnog stanovništva, To će nas koštati i u slučaju Boke jer i tamo imamo slabiju poziciju. Koridor (junction) je totalno bezvezan jer ne ide pravocrtno, kao u slučaju D-R odnosno slijedom načela što kraćeg plovidbenog puta nego je "naguran" gore uz granicu ITA terit. voda i još pod kutom - što govori o velikom pressingu na arb. vijeće da donese takvu nakaradnu odluku. Ne zaboravite, zaljev Trsta ionako pod IMO režimom plovidbe i svi brodovi su dužni poštovati pravila plovidbe tamo neovisno o bilo kakvim terit. vodama, tj. odlazni smjer brodova je uz talijansku obalu pod muß... Ne znam što bi ovo rješenje, koje je "slabije" od D-R gdje se uvodi tzv. međunarodni vode koridor u hr. terit. more, istinski donijelo SLO da zaslužuje neki ultimativan pristup odnosno HR neće a priori prihvatiti odluku i to samo ostaje "na dušu" Jadranki Kosor i saborskim zastupnicima koji su izglasovali da prihvaćaju (uklj. podvalu s tim junction) - no u konačnici smo uspjeli neutralizirati tu epizodu s obavještajnim podacima i mi smo "čisti" jer je SLO napravila presedan i potkupila suce, shodno davnim najavama Rupela u whiskey parnom stanju.

VL
DU
Deleted user
18:57 29.06.2017.

Nasi politicari na zalost su totalni diletanti svi ih vrte oko prsta kako in treba ! Zasto ne pozovu na odgovornost njemackog ambasadora ,posalju notu ili nesto slicno !!!!Pa nismo mi njihovi robovi da nam otimaju teritorij preko skupine senilnih staraca koji uzimaju zadnje novce za svoje unuke na stetu hrvatske !

VL
DU
Deleted user
19:23 29.06.2017.

ahahahaaaa, jes, jes, dok vas ne pozovu u onaj spijunski bunker u buzinu. pa vi se sastajete u americkoj ambasadi prije donošenja koalicijske liste u vlastitom parlamentu. tako da ce o priznavanju odluciti USrA ambassador.

VL
AV
avim
18:49 29.06.2017.

To je naša politika i naši političari koji čim zinu dobiju packe i netko im kaže ,,zasutite,,jer nema kredita i monda izmišljamo izgovore.Ima li itko hrabrosti već jednom reći dosta tim EU sudcima

VL
BA
bakulušić
19:22 29.06.2017.

"Petar Krešimir" u Savudrijskoj vali bi trebao biti jedini hrvatski odgovor. Riječi su suvišne i cijeli ovaj cirkus međunarodnih cirkusanata treba ignorirati.

VL
KI
kimi
19:43 29.06.2017.

E što ti je moć navike, pa zar se ništa nije naučilo posle neuspešnih blokada granice sa Srbijom i blokade otvaranja poglavlja? Pa zar opet mora da padne nemačka roditeljska vaspitna pljuska? Pa to je već mazohizam.

VL
OB
običančovjek
08:08 30.06.2017.

aha,u briselu i ljubljani se već svima tresu gaće od straha....naša diplomacija i kompletna politika je više za dobar liz nego za ugriz.....

VL
HR
hrza
06:51 30.06.2017.

To je nažalost cijena ulaska u EU. Zato Plenki & CO. neka podnesu ostavke.

VL
DU
Deleted user
10:28 30.06.2017.

Da je gosp. Plenkovic politicki zreo ne bi davao takve izjave: "Ne namjeravamo primjenjivati njen sadržaj!"

VL
DU
Deleted user
12:13 30.06.2017.

Trebaš znati da radikalizacija u Bosni sa Bošnjacima je posljedica rata raspadom bivše Juge.Trebao bi znati da toga nije u u takvim razmjerima bilo,jer muslimanski narod time uzima stvari u svoje ruke i time se ujedno neki pocinju radikalizirati.To tii je odprilike sa rep. Srpskom slično.Rata više nemamo i imamu svoju državu ali problemi time još nisu okončani.Osim toga opasnost nevidim toliku od strane bosanskih Srba nego veću od muslimanskih ekstremista i to kao što vidiš svugdje po svijetu.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.