Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlada na godišnjem

Plenković na Kvarneru, ministri u Dalmaciji, Kuščević se okupao na Korani

Andrej Plenković
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
10.08.2017.
u 19:31

Ministri i premijer trebali bi se, nakon Sinjske alke, ponovo okupiti već ovaj vikend na Maratonu lađa u dolini Neretve

Nakon sjednice Vlade održane u Kninu, proslave Oluje i Sinjske alke, svi ministri, izuzev ministra branitelja Tome Medveda, otišli su na dvotjedni godišnji odmor. Kao i premijer Andrej Plenković, koji je za odmor izabrao državnu vilu između Rijeke i Opatije – Costabellu, poznatu i kao Vilu Capone, koju je, navodno, početkom prošlog stoljeća koristio mafijaški boss Al Capone.

Vila Capone

Kako je kazao u prekjučerašnjem intervjuu za HRT, Plenković će i u Costabeli obaviti još neke zadaće.

– Pokušat ću, koliko uspijem, biti sa suprugom i djecom, koja su još jako mala. Troškove hrane i onoga što je normalno, naravno, platit ćemo sami – kazao je premijer očito poučen iskustvom svojih prethodnika Tihomira Oreškovića i Zorana Milanovića čiji su se troškovi mjesecima povlačili po medijima.

I dok je premijer za ljetnu oazu izabrao Kvarner, većina ministara odmara se južnije duž jadranske obale. Poput ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića koji je na godišnji otišao k punici na otok Pag. Na istom otoku, u Novalji, ljetnu oazu ima i ministar zdravlja Milan Kujundžić, koji je odmor morao naglo prekinuti na nekoliko dana kako bi pomogao teško oboljelu mladiću s tumorom jetre.

– Već sam došao u Novalju, ali su me u ponedjeljak zvali iz KBC-a Dubrava jer su imali hitan slučaj. Tako da sam se vratio, prekinuo godišnji, otišao u Dubravu, operirao mladića i sada imamo barem nadu da ćemo se moći dalje boriti – kaže Kujundžić i dodaje kako će se sada vratiti u Novalju gdje će provesti tri-četiri dana, a potom ide u svoju Ivanbegovinu, mjesto pokraj Imotskog odakle je rodom.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković baterije puni u Biogradu na Moru gdje će, kaže, biti do subote. Potom ide do Međugorja i u dolinu Neretve na Maraton lađa, na kojem bi se trebali okupiti i drugi ministri te premijer, a za kraj je ostavio posjet rodnim Našicama gdje mu živi majka.

Kao da je jedva čekao da pobjegne od javnosti, ministar državne imovine Goran Marić, za razliku od svojih kolega, izbjegava velike narodne fešte. Nije ga se tako moglo vidjeti na Sinjskoj alci, a ne namjerava, kaže, ni na Maraton lađa.

Okupljanje na Neretvi

– Deset dana provest ću s obitelji u našoj kući u Živogošću. S prijateljima koji su ondje domaći bacam i dižem vrše, za ručak se uvijek nešto nađe – kaže Marić.

Lovro Kuščević, ministar uprave, nema problema s velikim okupljanjima. Tako se na Facebooku pohvalio da je 5. kolovoza bio na Thompsonovu koncertu u Slunju.

Kuščević je objavio i zajedničku fotografiju s Markom Perkovićem, a dan kasnije okupao se u Korani nedaleko od Rastoka. Sve to brižljivo je dokumentirao na svome profilu na Facebooku.

Ministrica gospodarstva Martina Dalić otkrila je samo da se odmara na jugu Dalmacije, a ministrica obrazovanja Blaženka Divjak nekoliko će dana provesti u okolici Zadra, a potom i pet dana u Varaždinu. Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar odmara se s obitelji u apartmanskom naselju Červar Porat pokraj Poreča.

Komentara 36

DU
Deleted user
19:37 10.08.2017.

Večernji. zaboravili ste napisati da sam ja doma...

ME
medved12
19:47 10.08.2017.

malo je plenki nabubrio od kad je premijer sigurno puno ždere od prevelike brige za hrvatski narod

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
19:39 10.08.2017.

I Pupovac ljetuje blizu briselske pacovčine Plenkovića, mogli bi se zajedno okupati na nekoj svingerskoj plažici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije