Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković upoznao Lagarde s Nacionalnim programom reformi 2017.

Plenković je naglasio da je izlazak Hrvatske iz Procedure prekomjernog proračunskog manjka potvrda Vladine odgovorne fiskalne politike
10. srpnja 2017. u 20:02 5 komentara 390 prikaza
Dubrovnik: Andrej Plenković sastao se s predsjednicom MMF-a Christine Lagarde
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u ponedjeljak se u Dubrovniku sastao s izvršnom direktoricom Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde, a razgovarali su o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj te o mjerama koje se provode u cilju očuvanja financijske stabilnosti i održivosti javnih financija, a bilo je riječi i o aktivnostima i naporima koje Vlada čini kako bi se ubrzao gospodarski rast i povećala zaposlenost, priopćeno je iz Banskih dvora.

Christine Lagarde CHRISTINE LAGARDE Kad vlade služe svima, a ne samo odabranima, staje i odljev mozgova

Premijer Plenković upoznao je izvršnu direktoricu Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde s Nacionalnim programom reformi 2017., kao temeljnim dokumentom u provođenju strukturnih reformi i naglasio da je izlazak Hrvatske iz Procedure prekomjernog proračunskog manjka potvrda Vladine odgovorne fiskalne politike. 

Dubrovnik: Andrej Plenković sastao se s predsjednicom MMF-a Christine Lagarde
1 / 6
Dubrovnik: Andrej Plenković sastao se s predsjednicom MMF-a Christine Lagarde

Sugovornici su se složili da je važno nastaviti s provođenjem racionalne politike u upravljanju javnim financijama, što je jedan od preduvjeta za pristupanje eurozoni i uvođenju eura, navode iz Vlade.

Uz predsjednika Vlade na sastanku je bila potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

Andrej Plenković, Denis Zvizdić zajednička sjednica Premijer Plenković u Sarajevu: BiH u Hrvatskoj ima i prijatelja i partnera Andrej Plenković 13 amandmana Vlada podržala Mostove izmjene Ovršnog zakona - evo što se mijenja 45. sjednica Vlade Republike Hrvatske Sjednica Vlade Plenković najavio isplatu regresa javnim i državnim službenicima

VIP izdvaja za Vas

  • tugomir.pokas:

    Da ,Plenkovićeva vlada služi sebi i povlaštenima.zato iz Hrvatske svi osim penzionera i uhljeba odlaze

  • xy244:

    prije ili kasnije ce se ovaj naci na mostu kojemu je od samoga pocetka radio o glavi.

  • IvanLu:

    Upoznao je sa svojim medunozjem a tamo nista.